Thursday, August 5, 2010

malam tadi kan..

Assalamualaikum..

Hari ni hari kamis. kamis maknanya cik abang ke BTN, ku tinggal berdua ngan aqil... kamis ni juga, insya-Allah mama ayah sampai dari kluang, owwhh ada teman... :-) semalamkan, aku tido awal tau.. tido depan tv sampai ke pagi 3 beranak.. aku tak tahu la nape letih sangat semalam.. may be mata letih sebab seharian tengok PC ada banyak benda nak kena submit. so, end up, mata letih menjadikan aku tido cepat..

Yang menjadikan tido ku havoc ada lah si kecil itu yang aktif walaupun dah berejam2 juga la dia celik. bangun kat taska dalam pukul 3.30 petang then sampai kul 10 pun tak tido  lagi.. haa. berapa jam tu tak tido?? ada la sekejap tido2 ayam waktu magrib. aku tahu dia tido2 ayam sebab setiap kali aku tarik nenen dia cari2 nenen. pastu, dengar bunyi bising je, dah terus bangun.. 

Aku ni dah le penat, mata ni berat jek.. kul 10 aku tertido depan tv lepas makan nasi. ooww.. semalam ayah aqil masak ye :-) lauk biasa jek, sardin, telur dadar & ikan masin. tapi yang simple itu yang best & tu yang menyebabkan aku tertido agaknye.. hehe.. ok, back to the topic. haa.. budak ni tak mau tido.. dia lenjan2 nya aku yang tengah tido tu. lantas aku menjerit *kot*.. yela, ko tahu je la, orang tengah tido, dikacau, selak2 bantal yang tutup muka aku ni, pastu kuku tu dah le tajam.. dah luka muka aku ni tau.. tatit muka ibu tau..

Pastu, aku dah ke mana, tak sedar dah.. lupa nak tanya ayah aqil, kul bape dia tido tu.. hehe.. bila dah sampai tempat kerja, baru teringat, aqil tido camana semalam.. sian plak budak tu kena jerit ngan aku semalam.. lupa nak cite.. anak korang kalau lepas cucuk, selain demam, ada tak peha or tempat cucuk tu bengkak?? aqil nye peha bengkak. aku baru perasan sebab cucuk hari senin, rabu baru perasan macam berketul je peha dia tu.. risau gak aku sebab selama ni dia tak de effect apa pun kalau cucuk..hmm.. aku tnya kawan aku yg doktor tu, dia kata, tak de apa tu, tapi kalau berlarutan, kena bawa gi doktor takut jadi bisul.. huhu.. hope ok je kan :-)

okey, tu je ..nanti update lagi k..hope hari ni tenang2 sajek..:-) ceh, dah macam ayat doktor faryn plak.. haha

4 comments:

littlehumblelynn said...

yea ler sue,semalam pun bantai tido awal..tido kan si kecik..dgn mama2 dia sekali yg tertido..siap x tau sapa tido dulu tuh!!

ejaMaria said...

tuam la ngan towel suam kat tpt lebam tuh... jgn biar - sakit tu... takut nnt jadi bisul... lagi leceh nak jaga...

ARNA said...

Wah laki kak su masak :)
PAsni leh try masak lauk lain pula kan hehehe

Suliana said...

lynn,
tu la, letih sangat kan..

kak maria,
tuam ke?? ok, nanti balik su tengok dah ok ke blum..

nana,
boleh la nak masak klu mood dia baik & bini dia pemalas time tu.. hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails