Tuesday, August 17, 2010

introducing my second nephew

Assalamualaikum..

Semalam, dengan rasminya telah bertambah sorang lagi cucu atok shukor, now dah jadi 3, sume nye hero!! :-) tunggu baby faiz plak boy ke girl ek, tu bulan 10 nanti.. selamat melihat dunia amil affan. suci nya mak teh tengok wajah kecil affan. tulus & mulus wajah comel itu.. indah nya nama mu sempena nama sahabat nabi saidina uthman bin affan. Moga diri mu akan menjadi khalifah yang bertaqwa dan beramal soleh di dunia dan akhirat..

Okey, sedikit kronologi kelahiran affan .. chewah.. kronologi gitu.. Amil Affan anak kedua. adik kepada Amil Aiman. patutnya dia kuar time nuzul quran 27/8. tapi mama dia dah rasa sakit2 pada sabtu lepas. ahad tu dah rasa contraction yang kuat.. dah kuar tanda.. tapi masa tu dia bertahan lagi. baru nak kemas beg baby.. huhu.. apa daa.. siap boleh masak spageti lagi tu.. time sahur isnin tu baru rasa sakit sangat, contraction setiap 5 minit baru ajak hasben dia gi hospital..

Sampai2 je, dah buka 5cm.. dia bersalin kat hospital bersalin razif, kat klang.. cantik gak hospital tu, tak macam hospital je aku tengok.. hehe.. ok, affan lahir pada pukul 9.49 pagi 16 Ogos 2010 (Isnin) bersamaan 7 ramadhan 1431 Hijrah. secara normal, aiman dulu ceaser..ok, jom tengok picture baby affan yang aku ambil life dari wad nye.. hehe.. semalam gi melawat kak long..

 comelnya dia.. aqil jeles tengok aku dokong & cium baby.. berjurai2 air mata dia.. hehe.. camana nak ada adik lagi ni.. manja tul..

baby dan mama letak bilik asing2.. kesian kan.. pastu bila nak minta baby, macam nak tak nak je kasi. sebab diorang malas nak buka bilik baby tu.. apa daa..

 suci nye wajah baby ni kan.. tido je.. sayang nye dia tak dapat menikmati susu mama dia lagi. susu tak kuar lagi.. aku plak yang risau.. camana nak tolong ni..

 3.06kg, panjang 53cm ukur lilit kepala 34cm .. kecik je aku tengok muka affan ni.. kalau aqil dulu macam besar skit.. hehe

muka dia lain sikit dari aiman.. telinga tak capang, hidung besar sikit, muka aiman dulu macam baby girl. yang ni nampak jantan la.. hehe ( ni mak ayah dia cakap eh.. )

okey.. tu jek.. mama affan sihat. tapi mamai2 lepas bersalin kena inject ubat tahan sakit.. muntah2 lepas bersalin dan juga malam tadi.. macam orang pregnant plak asyik hidu limau nipis jek.. hehe. ok. tata!!

9 comments:

Me_Lina said...

wah suraya dah ada dua... kita kena usaha lebih ney next year su... ehhehehe... say congrats utk dier ek.... raya ney dier ada kt kluang x? boleh la jenguk ke apa nanti... heehehhe

Ilhamny.com said...

aritu time ilham..mcm de angan nak bersalin kat hospital bersalin razif tu..sbb dkt ngan umah mak, kat klang..nak blk pantang pon senang.. tp xsuka la sbb dia asing2kan baby mcm tu..mcm takut tertukar bby jek..apa motifnya asingkan mcm tu ek..mcm spital dulu2 plak..

Suliana said...

kak ena,
usaha no problem, cuma tungguu..hehe..

dia raya kluang. may be minggu ni, weken dah pos ke kluang.. hehe

Suliana said...

linda,
rasanya boleh request nak jaga sendiri baby. kononya nak kasi mak relax la.. biar diorg jagakan.. tapi klu mcm tu, camana nak kasi susu badan kat baby.. rasanya sume baby kat situ susu formula la..:-(

Ilhamny.com said...

oic...mmm, so no 2 susu formula..tmbh2 utk bby yg bru sgt2 lahir...

littlehumblelynn said...

that's the problem kalo bersalin kat private yg x mesra SI nih......kena bg baby roaming baru sng nak stimulate nipple tuh..sian mama dia..sian lagi ke baby dia..dulu bersalin kat private jugak..tp bkeras nak roaming dgn baby dr mula lahir smp discaj..

Suliana said...

linda,
haah.. kesian la kat dia.. semalam tgk pun asyik muak je, terlebih kenyang susu formula kot..hari ni nak panggil orang urut nenen..

lynn,
betul2 tapi akak saya ni pun macam negatif je.. mcm tak kuat semangat pun ye juga.. letih mulut cakap..huhu

Eyriqazz said...

hik3..bila giliran su pula?ahakzz....

suhaida shukor said...

cian adek mannn.. jeles sangat tu... ='(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails