Thursday, August 19, 2010

esok dia dah 1 tahun 7 bulan

Assalamualaikum..

Esok 20/8/2010. alhamdulillah.. genap la aqil setahun tujuh bulan = 19 bulan.. sekejapnye masa berlalu. diam tak diam, dah makin besar anak ibu ni. makin banyak gelagat baru aqil yang menyebabkan ibu gembira, sedih, marah, geram, ketawa berdekah2 dan banyak lagi la.. walau apa pun yang aqil buat, ibu sangat saaaaaaaaayang aqil..

okey, now aqil dah pandai apa yek.. haa.. pandai yang paling pandai adalah pandai mengamuk.. orang johor kata mengarok jek ko ni!!! tapi tak pela, marah2 pun anak ibu juga kan.. dah boleh la faham sikit2 apa yang dia nak cakap kan..tatooot, mamam, air.. banyak lagi la. pastu, yang paling suprise sekali, dia dah tahu dirinya aqil.. mana aqil?? dia pun tunjuk diri dia sendiri.. wah.. dah pandai anak ibu ni..

dulu aku cerita pasal gigi nak tumbuh kan, sekarang gigi dia dah ada2 batang yang dah nak rosak.. huhu.. sedih nya tengok gigi dah coklat2.. hampir la..  terdapat hakisan di gigi taring dia dua2. yang gigi depan pun macam dah ada coklat2 sikit. tu la, tak mau gosok gigi lagi.. gigi susu dia susunan cantik je.. dulu, masa baru gigi nak kuar, gigi dia jarang2.. sekarang dah tersusun rapi, tapi dah nak rosak la pulak.. kalau gosok gigi dia, siap la memekak satu rumah.. dia nak gosok belah dalam je, yang depan, kena pegang rahang dia, baru dapat.. nangis pun nangis la..

Aqil ni suka makan juga. makan ke mengacau ke, sekali la kan.. kalau kasi bubur mcd, cepat jek habis, laju je dia telan. especially bulan puasa ni, mak dia ada malas sikit nak masak, so beli bubur mc d je.kesian plak tengok dia makan dengan lahapnye.. tak tahu la lapo ke sedap sangat ke.. kalau kasi epal, sebiji boleh habis dia sorang.. koko crunch dan cereal2 macam tu pun dia suka, tapi selalunya ada pertolongan dari ibu & ayah la untuk habiskan.. hehe..

Okey.. jom tengok telatah anak bujang ku ni di kala makan.. gambar dah lama ada, tapi tak sempat nak share..


 dap dap nye bubur aqil tu.. ibu nak ciket boleh??

cedok lagi.. dia memang suka makan sendiri. tapi berterabur tu jangan cakap la.. haru tengok lantai..

ni time buka ni.. makan carrot je.. nasi tak mo..


ni time bangun tido.. kira pagi yang ceria la sebab tak nangis..

eh, before bangun kena geletek2 dulu, main2 dulu.. hhmm.. aqil aqil..

 makan jajan. jajan ni selalu dapat kalau ada birthday kawan2 nursery dia.. kena cek beg dia hari2.. kalau tak, tak perasan jajan tu..

 kalau nak pakai pampers, main kejar2 dulu..

makan lagi?? ni mengacau ni, bukan makan, buat main2 jek..

okey.. itu saje untuk hari ini.. semoga aqil sihat selalu.. please jangan demam lagi k sayang.. mmuuaahh..

"engkau lah permata anak kesayangan
kebanggaan ayah dan ibu
engkau dibesarkan penuh kasih sayang
hanya yang terbaik untuk mu.."


11 comments:

aMiYs said...

weh.. pic censored tu.. hahaha!

sama la mcm amir.. nk pakai pampers kena kejar dulu.. meraung tak hengat punye la...

Suliana said...

kecik2 tak pe lagi.. haha.. amir pun sama ke perangai baik mcm tu.. hehe..

Me_Lina said...

uist january jugak ek... alahai lupa lak kak ena... ahhaahaha... alya 11hb... dah setahun 7 bulan dah kan... kejap jer... next year kick off utk baby ujung tahun lak... insyaAllah... amin...

Suliana said...

kak ena,
yela, kita igt la alya 11/1.. kan sama bulan dgn aqil.. hehe.. hjg tahun eh?? jom saing.. hehe

syirakhalid said...

comel jek tgk dia baru bangun tido...

Suliana said...

ira,
comel la kalau tak merengek.. hehe

Eyriqazz said...

wah,dah nak 2 tahun dah aqil....makin comel dan ensemm...

joyahsport said...

eh...ade gambo senset..hee...aqil..aqil..

Anonymous said...

sama mcm alisya....... byk karenah skrg.....
kalo wa bersiap nak pi sekolah, x sah dia x 'kemas' rmh dulu...
mmg x puas hati betul alisya, dgn susunan yg mama dia dah buat.....
nak pi sek, kena spent at least 2jam utk siapkn dr kami ber2 n plg penting simpan balik yg alisya 'kemas' tadi....hehehee

Nur Hasyimah Mahasan said...

raser cam dh 19 bulan kan..kater dh setahun 7 bulan..cian ibu aqil dh terlupa nk mengira...irsyad pun nk pakai pampers berkejar dulu..cuma pakai towel la..dengar suara abahnyer baru stop..hehe

Suliana said...

wahaha.. tu la dah ckp, asyik lupa jek, dah salah kira.. thnx ye bgtahu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails