Wednesday, August 11, 2010

diari ramadhan su :-)

Assalamualaikum..

Apa kabar? sihat semuanya?? me, alhamdulillah, seisi keluarga sihat.. amin... camana hari ertama ni? bangun sahur tak tadi?? aku mesti bangun, sebab malam tadi tak makan sangat.. sebelum tido pun perut dah lapar.. so, before tido tu memang niat nak bangun kul 5, kul 4 dah terjaga, tido balik.. hehe.. nak bangun dari katil tu punya la susah sebab si aqil nak bergayut je, tak nak lepas.. boleh tengah tido tu dia nak bergantung jek.. huh.. slow2 tarik, nasib baik dia lepas dan tido balik. kalau tak, cik abang la turun siapkan sume makanan sahur..hehe..

Tahun lepas, aqil sibuk nak bangun sahur kalau kami sahur. mesti dia ada sekali time sahur.. hehe.. comel.. tapi time tu dia tak pandai nak kacau2 lagi, dia tepuk2 meja or pinggan je. tahun ni, hari pertama ni, dia tak bangun.. lately, aqil tido malam memang lama. bangun pagi kena kejutkan dia, pastu merengek2.. pagi2 kena amik hati dia, macam2 la kena buat supaya tak merengek di pagi hari..hehe..

Sahur pagi tadi aku makan telur dadar dan udang masak tempoyak (yang ni lauk masa mama datang, simpan beku, panaskan balik).. berselera juga.. aku ni time sahur,makan memang selera..ada orang tak lalu kan makan waktu sahur.. hehe.. memang dari dulu macam tu.. lepas sahur, tak tido balik sebab layan internet @ facebook.. lepas tu, mula la rasa mata ni berat jek.. tak boleh nak tido balik kang ada yang terlajak.. so, terus mandi, solat, siap2 sume.. pegi keje, tido dalam keta je, ternganga2 mulut.. hehe..biasa ..

aktiviti penyusuan diteruskan seperti biasa. harap2 badan aku stabil sampai la waktu buka nanti.. sekarang pun perut dah berkeriuk keriuk ni.. huhu..ok, actualy aku ada banyak idea nak menaip, bird park tak habis story lagi kan, tapi aku sangat sibuk tatkala ini.. ewah.. tatkala ko.. haha..ok, dah.. pegi sambung keje.. bye!!!

4 comments:

SiNoMoSa said...

hehe..slmt bpuasa ngah..caiyok!
rerajin masak ramadhan nie eks..

ejaMaria said...

slamat berpuasa sue...
aqil dah besar... sbb tu dia dah pandai tido malam... ok la kan... kita pun tak la letih sgt klu asyik berjaga malam... :)

Suliana said...

kak shim,
mekacih :-) haah, kena masak rerajin. hehe

kak maria,
siang payah tido, malam lama dia tido.. hehe..

kmieja said...

salamss ramadhan, selamat berpuasa su&hubby:) aqil posa tak? hikhikhikhik...aqil mesti nk nenen mama dia:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails