Monday, August 23, 2010

diari ramadhan su (hari ke 13)

Assalamualaikum..

hari ni korang nak masak apa?? aku ni setiap kali nak buka, pening kepala pusing2 nak masak apa :-) hari ni, konon2 nak masak mi hailam kan.. hehe. tapi mee kat umah tu macam dah tinggal ciput jek.. tak pela, janji tak membazir. so tadi, aku dah membeli la kat giant bahan2 nye.. bahan2 tak de la banyak sangat, sume dah ada kat umah. tinggal beberapa barang je kena beli..hehe.. lagi satu, aku ingat nak buat sup cendawan .. dah beli yang peket punya.. makan roti cicah dengan sup cendawan tu.. kalau sedap, boleh beli lagi kan .. ni bos aku yang bagitahu.. hehe.. bos lagi satu ye. .

bulan pose ni, tiap2 hari aku masak tau. hari tu yang aku kata aku malas masak kan, balik aku masak juga. tiba2 ada idea nak masak. balik je kena sembahyang cepat2, kopek2 bawang sume, campak2 jek.. haha.. macam bagus jek bunyinya.. hehe. yela, kena cepat2, kang budak manja tu balik, siap la ko kena dokong dia. huhu.. horror..

okey la. sampai sini saje.. selamat memasak & selamat berbuka okeh :-) tata!!

4 comments:

nasazfrog... said...

dalam minggu ni sahaja banyak hubby kite yang masakkan,,, hehehe... dia keje shift mlm so dia la yang rajin masakkan dulu,, kte tau2 sampai umah terus buka,, alhamdulillah,, :)

Suliana said...

nasaz..
best nye :-) kurang skit letih tu kan.. ehehe

joyahsport said...

ari ni ayam grg madu jom..yg berkuah bli jek..hee...

Eyriqazz said...

rajin su memasak....su,font tu mungkin boleh besarkan skit..agak kecil la su untuk baca..nak terjah, lepas raya kot...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails