Sunday, August 22, 2010

diari ramadhan su (hari ke 11)

Assalamualaikum...

Semalam, kami berbuka di rumah MIL kak long di Klang. mama & ayah datang dari johor nak tengok cucu barunye, baby affan :-) sebelum tu, mama ajak gi IKEA. nak tengok barang2 kemasan dapur... tak dapat makan meat ball bulan puasa ni.. tapi tak pe, kek DAIM boleh ditapau.. hehe.. seronok nya berbuka ramai2 ni.. kecoh jap dengan budak2. macam la ramai sangat cucu atok ni kan.. baru 3 tu pun baby belum pandai buat perangai lagi. yang mengecohkan keadaan tentulah anak aku & anak kak long. si aiman tu.. hehe. anak anak..

Aqil pulak semalam dia tak sedap badan.. hidung nye asyik bersin je.. aku rasa la aqil dapat batok dan selsema ni dari aku. bulan puasa aku kuat minum air batu.. skrg aku pun tengah sakit tekak..last2, aqil kena dulu.. meleleh je air hidung dia. ye la, baru2 kan mesti laju je hingus kuar.. sian aqil.. malam tadi masa tido dia menangis. mungkin siang dia dah banyak main, malam apa lagi..merengek la.. geram nye.. sori anak ibu, semalam memang ibu banyak tak sabar dengan aqil.. bila tengok dia tido, rasa bersalah sangat..

okey, jom layan gambar yang diambil semalam.. sori kalau ada yang terliur.. hehe

 ni la tuan rumah kecik.. aiman in da house!! aqil & aiman dapat hadiah mainan dari atok.. tq atok..

 banyaknya makanan buka.. 2 seprah ni... kalau ayah gi PARAM, mmg macam ni la keadaannya.. nasib baik habis membawa ke sahur.. hehe

 kek DAIM pun ada.. kena makan masa keras baru sedap, dah cair macam tak laku jek.. simpan balik dalam peti..
 yummy!! beli 2 box. 1 box RM25.. ada balance lagi skit nih..

 chop tempat dulu okey. masa ni kecoh lagi. dah dapat makanan sume senyap.. haha..

 baby affan yang comel.. dah naik 3.3 kg dah.. alhamdulillah, mama dia dah ada susu. tapi top up juga dengan FM sebab dia kuat nyusu..

ni budak aqil yang nak bergantung je ngan ibu dia. macam ibu & anak kangroo dah aku ngan aqil.. berkepit je..

okey tu je la untuk diari hari ini.. to be continue with a story in a new day.. wassalam

2 comments:

Anonymous said...

bestnya kek daim tuh!!!
rasa nak ajak pi IKEA jer semata-mata beli kek ni.........
ni mmg fav azwa.... sampai jer sana, iman x yah dh tny wa nak mkn aper...... terus dia beli kek ni sptg n meatball 5 biji....heheee
n dkt kaunter nak keluar....mesti dia tny.... "kek daim x nak beli ker....."
dia tny mcm tu, coz dia tahu n fhm......
2 bln skali pun belum tentu dtg lagi... heheehh

Kaseh NazLieza said...

kak..first time tgk kek tuh..mcm mne rsenyer???

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails