Tuesday, August 17, 2010

diari ramadhan su (hari ke 7)

Assalamualaikum..

Rongak2 je diari puasa aku ni.. hehe.. hari ke berapa puasa pun dah lupa sebenarnya.. ni aku ikut sempat je update diari aku ni.. hari ni tak de entry resepi tau.. resepi aku muncul di kala hujung minggu jek.. tu pun kalau rajin nak masak2 kan..hihi..

Semalam, aku masuk SOGO. saje jalan2 konon nak cari hadiah kelahiran untuk Affan. tapi, malangye tiada yang berkenan.. ada berkenan, duit belum perkenankan lagi.. hehe.. so tengok2 je la kan.. terasa betul la suasana nak raya tu dengan lagu2 raya yang rancak gembira.. rasa nak berjoget2 jek.. teringat plak baju raya sang suami yang belum beli.. sian dia asik pakai balik2 yang itu aje.. nanti la, dapat gaji kita beli sikit2 la yek.. hehe.. tadi pagi, kemas2 baju aqil, sedang mengira2 berapa helai dah baju dak aqil ni.. hmm.. yang confirm beli 3 pasang + baju melayu + baju mak long nye kasi, baju orang kasi tapi tak muat pakai lagi, boleh pakai dah tahun ni.. hmm. nanti ibu cari lagi sepasang eh..:-) nak beli kasut aqil tapi macam dia muat lagi kasut raya tahun lepas (beli saiz besar).. tak pe.. hold dulu. kasut dia pun murah je kan.. ehehe..

weeii.. cite aku ni dah ke laut dah.. tak de idea sebenarnya.. hari ni nak masak apa ek?? pagi tadi, aku bersahur sempurna la, sebab aku betul2 bangun on time. kalau tak, terlajak bangun la, lagi 10 minit nak imsak baru goreng telur la.. huhu.. pastu lepas sahur tadi, aku tak tido lansung, sibuk mengupdate gambar affan dalam FB.. kang bising plak minah kajang tu "mana gambar?" sebanyak lapan puluh lapan kali tanya.. hehe.. now, aku dah mengantuk.. menguap jek sepanjang dlam KK Home Doce. ye, aku pegi sana lunch tadi. aku minat juga la english style ni, tapi mahalnye.. cancelled!!

Okeyla.. nak sambung wat keje juga.. nak masak apa ni weeeii.. uppss.. puding aku hari ni last mengadap.. hehe.. nanti nak try wat cheese cake uji plak la.. bye!! wassalam..

1 comment:

Ilhamny.com said...

smlm g tgk de kedai baru dkt2 ngan gulatis..murah giler bju melayu dia..sepasang b.ju melayu ngan sampin dewasa rm89,
rm29 kalau xmasuk sampin..murah gilerr..kain best + cantik..
budak rm18 sepasang..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails