Wednesday, August 11, 2010

breastfeeding mommy in year 2

Assalamualaikum..


Alhamdulillah.. susu aqil untuk besok :-) tapi tak de la penuh botol tu. boleh la ye sayang aqil kan.. tahun kedua ibu berpuasa sebagai BF mommy :-)


Bukan nak tayang, orang lain pun mungkin lebih dari aku ni, tapi tak pe, sebagai pembakar semangat untuk kawan2 di luar sana kan :-).. production seperti biasa, tapi perut ni memang dah kruk krek dari tadi.. tak tahu la sampai rumah nanti melepet ke tak. harap2 tidak la.. kalau melepet, sape la nak masak ye.. harap2 aku ok.. agaknye yang dulu aku pose melepet tu sebab tak sahur kot. tadi pagi sahur, minum air soy melilia tu, multivitamin sebijik, air kosong segelas.. sampai opis, 3 kali aku gi toilet..hehe.. banyak no tonggang air kot.. hehe.. teringat masa first time nak pose sebagai ibu yang menyusu anak, aku minum air banyak gile waktu sahur, sampai nak termuntah.. perut pun dah kembong..

Actually, tak payahla air tu bertong2 kan, tapi makan makanan yang berserat tinggi, air tu bukan sahaja dari air semata2, tapi boleh didapati dari buah-buahan, sup2 dan sebagainya.. buat setakat mana yang mampu, takut ada yang pengsan nanti..hehe..okey la.. selamat memasak & selamat berbuka puasa.. insya-Allah lepas sudah sehari.. cepatnya masa berlalu.. anaknda ku pun dah semakin besar.. semakin pandai itu ini.. hehe.. mmuuaahh.. *hugs*

5 comments:

Sharinginfoz said...

semoga dipermudahkan segala urusan

Kaseh NazLieza said...

pengorbanan ibu utk aqil..

J.M.R said...

aqil vpon tak lama lagi nak puasa gak ye..:-)

Ilhamny.com said...

tomei aqil nih..cubit kang...:)

kmieja said...

alhamdullillah rezeki bulan puasa:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails