Thursday, August 12, 2010

bird park, kl - part 2

Assalamualaikum..

kali ni aku nak sambung balik tunjuk gambar2 kami pergi taman burung KL. tak puas hati rasanya bila ada gambar yang menarik disimpan begitu sahaja dalam external hard disk ni.. hehe. lagi pun, tak puas hati dengan entry pertama yang mana gambar menjadi kecik dan senget.. aku dah cuba edit kasi center, tapi degil nye ko nak gerak eh, huh..

 gambar atas gambar :-) rm 30 satu snap ..

 burung apa ntah ni, merata rata dia berkeliaran..

aku nak juga letak gambar ni walaupun dia tak rotate. ni satu lagi kes, gambar dah rotate alih2 kuar cam gini gak rupanye.. tensen tul blogger in draft ni.. gambar ni menunjukkan betapa beratnye aku, dikala orang lain melompat, aku nak lompat gek tapi tak leh.. hehe...

 haa.. ini burung kaler kuning .. hehe.. nama tak tahu.. apa daa.. pegi tapi tak cek nama burung

 ni ibu aqil :-) ko tengok betapa kuatnye pelukan aqil tu tanda nanak turun!! nanak orang lain pegang!! *berpeluh*

ni peacock, merata2 gak dia jalan. burung2 ni senang je makanan dia, betik saje.. so nampakla banyak betik yang dicacak2 atas ranting2 kayu time nak kasi dia makan.. hehe

 eh, gambar ni lagi?? tak pe, ibu suka nak tengok :-)

ni masa sampai.. macam ni la gaya ibu mithali.. hehehe. orang kata tak elok dokong anak macam ni kan, nanti kengkang la apa la kan.. penat nak dokong betul2.. berguna juga tulang pinggang ni kan ?? hehe..

 my cousin, along, me and my mama

 menuruni bukit &tangga.. sila pakai kasut yang bersesuaian untuk datang ke sini yek.. kalau tak, lepas ni kena cari tukang urut kaki..


aqil, bird!!!

atok & aqil.. nasib dia nak juga ngan atok nye..moral of the story, jangan lupa bawa stroller siap kipas ok :-)

 tertido masa tengok bird show. bawa cap sekali tau.. hot!!

 ibu belikan aqil snowy owl, rm25 mahal gile.. tak pela, untuk kenangan aqil.

ok, sampai sini je la cite bird park.. tak larat aku nak upload gambo bebanyak ni.. habis dahh.. :-) bye!! wassalam..

2 comments:

suhaida shukor said...

excuse me.. saya langsung takde masalah guna blogger in draft.. jangan la nak memburukkan plak... untick la blogger in draft kat dashboard tu kalau xnak guna.

Suliana said...

o mcm tu eh.. hmm.. tgk la. klu nak ada balik, camana nak buat? dia ada pro & cons la.. kadang ok, kdg tak ok..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails