Wednesday, August 4, 2010

bateri handphone

Assalamualaikum..
Dah hari rabu.. sebelum apa2 terjadi, baik aku update blog aku ni.. haha.. okey, hari ni memang banyak benda nak kena submit.. dua2 bos aku tak de, tapi aku tak pasti hari ni akan dikacau oleh sape plak.. huhu.. tak boleh nak concentrate satu benda, ada je yang menggangu. Uppss.. hari ni aku datang awal, aku punch 7.29 pagi.. kalaulah amik WP1, dah boleh balik 4.30.. tapi hajat di hati tu, lupakan saje, sebab aku memang tak mampu amik 7.30 ni.. huahuahua..

Okey pagi2 ni, oleh kerana awal, aku dapat beli nasi lemak may bank pagi tadi.. hmm kiranya sekarang ni perut tengah kenyang la.. burrppp..:-) banyak pulak tekak aku ni nak terliur sejak nak pose ni la.. pas makan nasi, mkana donut & karipap plak.. tengahari pun sama, mesti nak masuk juga donut.. apasal la aku mengidam donut ni.. jangan jangan.. jeng jeng jeng.. hehe..



Semalam kami ke tesco. kononnya nak cari ikan ke lauk pauk dalam peti memandangkan ada tetamu lagi nak datang umah ni.. tengok2 kat tesco, macam tak de ikan yang best jek, ada la ikan sejenis dua, tapi macam dah tak fresh jek.. tak nak aku beli.. nak beli ayam takut plak, dah la tesco masuk paper hari tu kan kata ayam tak halal (bukan tesco ampang, tapi tesco mana ntah).. susah2 nanti aku beli jek ayam HPA tu.. HPA dekat jek ngan umah aku.. hehe.

So, tak de la beli apa2 semalam kecuali durian 4 peket, rm10.. haha.. on the way jalan nak balik tu, tengok la kedai handphone. handphone aku ni kalau dah caj pun, amik gambar or tengok video ke, kejap je dah kuar gambar bulan sabit tu.. so semalam, cek2 rupanya bateri tepon aku tu dah KEMBONG... wah.. takutnye.. aku pun tak perasan sebab jarang buka bateri.. silap2 boleh meletup macam ada kes bateri tepon meletup tu kan.. kalau ikutkan orang kedai tu kata, jangka hayat bateri yang original adalah 2 tahun.. handphone aku ni pun dah nak sampai 2 tahun, ikut umur aqil la.. hehe.. pastu, dia kata, jangan selalu overcharge handphone ni.. aku selalu gak handphone aku caj overnite.. huhu.. ok, pas ni kena jaga betul2 la.. tak pun, tukar handphone baru je.. berangan tak ingat... lepas ni, tak de masalah lagi kalau aqil nak menonton video kecik dia tu.. hehe


ni la bateri handphone aku yang dah rosak.. ada nampak kembong tak?? (nak jugak dia tunjuk tu) memang tak nampak la kan, tapi kalau tengok life, memang nampak.. so, korang, kalau handphone ada masalah macam aku ni, baik tengok bateri korang camana rupanye.. oww.. tukar bateri dapat RM45.. tu yang ori, kalau tak ori RM28 jek.. tak tahu la kalau kena tipu ke tak kan.. so, jangka hayat pun sama, 2 tahun juga.. okeh dah.. bye!!!


4 comments:

Eyriqazz said...

dia suh beli phone baru tu su..sohla si buah hati sponsor..hik3...

Intan Inn said...

erm mmg bateri skrg mmg cepat kembung..ori ker tak sama jer...pulak tue sibuk org jual hp murah tp china set.. erm so dia mmg suruh tukar baru...

Suliana said...

eyriqazz,

tungu beranak lagi sorang baru dapat handphone baru.. hahaha..

intan,
haah, saya tak pernah ada experience macam ni, tu yg jakun skit.. hehe.. nak beli hp baru ongkos nye enggak ada.. hehe

lily lotus said...

selagi tak meletup bateri kembung tu ly pun pakai jer..hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails