Saturday, August 7, 2010

aqil jatuh..

Assalamualaikum..

Hmm.. rajin mengupdate blog hari ni ye.. hehe.. boleh la kalau tenet laju, ok jek.. kalau tak, tak koser aku nak update tau.. hehe..

Ok, hari ni kitorang berkampung kat umah kak long plak kat bukit tinggi.. pagi2 lagi aqil dah bad mood, nak berkepit ngan aku jek.. hot betul.. pas tu, bila dah masuk keta, ok plak.. takut sangat ibu tinggal dia.. sebelum pegi klang, bawa mama gi klinik gigi.. sian mama sakit gigi, bengkak pipi dia.. so, sakit2 mana boleh cabut, klinik kasi ubat jek.. alhamdulillah, sekarang dah ok skit..

kak long kasi makan nasi ayam,dah sedap makan, ngantuk la kan. lalu terlelap kat kusi empuk kak long ni.. tiba2, degung!!!! haish.. si aqil dah tergolek atas lantai.. ingatkan kepala dia je yang terhantuk kat lantai. ntah camana leh jatuh dari sofa tu.. tengah gosok2 kepala dia, tengok2 mulut dia dah berdarah!! banyak plak tu.. may be terkacip gigi dia.. eeiii.. sian sangat kat dia.. pas tu, atas mulut dia tu pun ada line2 kena apa ntah.. may be gigi bawah terkacip mulut atas kot.. berdebar ibu ni.. camana lah aku nak jawab ngan ayah aqil ni bila dia balik nanti..
mulut dah bengkak..

muncung dah mulut dia, habis baju kena darah.

nak pujuk kasi nenen, terus senyap

bengkak dah.. sian dia..

baru lepas nangis..



then, laju2 menyerah diri message cik abang..lama skit baru dia call, sebab kat sana tak leh message sangat kan.. huhu.. dah agak dah, mesti kena soal siasat cam polis.. nasib baik aqil senang dipujuk ngan nenen nak kasi berenti nangis tu kan.. dah tuam2 ngan ais, tapi budak, mana nak sangat kita usik2 luka dia tuh.. huhu.. nanti malam karang tido, ibu sapu gel gamat ok.. mulut atas dia macam pecah skit.. sian aqil... sori ye sayang, ibu tertido kejap je dah jadi macam ni.. terus tak jadi tdo..hehe..

okla2.. aku ni kalau dah ramai berkumpul ni kan, sume nak rebut2 main tenet tau.. helo helo.. broadband sape tu..huhu.. ok, nanti aku sambung story lagi k.. esok, insya-Allah nak gi taman burung!! bye!!!

dengan abang aiman.. dah petang, ok skit lepas bangun tido


4 comments:

Intan Inn said...

sianyer kat aqil..tuam n letak minyak yer..cepatlah baik..cian dia

Suliana said...

dah letak gel gamat. tunggu dia tido baru leh letak, klu tak, dia mengamuk usik luka dia tu..huhu

Ilhamny.com said...

fuh, sib baik x patah gigi..kalau x mau dia umo 7 taun bru tumbuh blk..

kmieja said...

siannnyaaa aqil......sue, next time kalaou terjatuh/berdarah/luka tuam dgn ais...bengkaknya cepat surut, darah stop cepat:):)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails