Friday, August 13, 2010

akhirnya puasa juga aku..

Assalamualaikum..

Akhirnya, aku bertahan juga sampai buka.. dalam aku letih2, tak bermaya, pucat2 tu, aku puasa juga hari ini.. lepas ni, memang nak set jam & handphone kuat2..biar bergegar satu rumah. awal2 puasa dah tak bangun sahur.. alhamdulillah.. kalau tak, tentu setan ketawakan aku sebab buka puasa kan? hehe..macam budak2 la..

tadi, aku pegi juga pasar ramadhan kat sini. beli cepat2 sebab hujan rintik2 dah.. air soya 2rgt, sedap tapi manis skit, roti john rm3.50 mahalnye, bubur lambuk rm 2, boleh la tapi pedas & banyaknya udang kering, tepung pelita 5 biji rm 2 - sedap, taufu fa kuah merah rm 2 - belum makan lagi, ada dalam peti - tamak :-) tu yang aku malas pegi bazar ni, dah habis rm 11 kot.. pastu balik umah sampai dalam 5.50- rempit kan hari ni, cepat skit sampai rumah.. tiba2 rasa bertenaga lalu masak nasi goreng.. hehe..

aqil macam biasa, kalau tak mengada2 time makan, bukan aqil namanya.. saje je tuang air soya macam siram pokok bunga ats lantai.. semalam, ditumpahkan air tembikai atas karpet. air tembikai tu dah la banyak pewarna, tak hilang tanda dia. nanti before raya kena hantar dobi karpet tu, basuh..pastu, roti john aku dikoyak2 kan masuk dalam gelas.. selamat aku tak yah habiskan, kalau tak bising tokei..hehe..  ni dia tengah tido ni, ayah aqil gi surau.. tu yang sempat ibu mencatatkan sesuatu dalam blog ni..

okey la, esok dah sabtu.. nak lipat kain, kemas rumah etc.. teringin nak buat puding cock tale. nanti la tengok balik buku resepi mama tu. beras pun dah habis. sume la dah habis dalam peti tu. maklumla, bulan puasa ni 2 kali masak, sume cepat habis.. may be ajak cik abang gi tesco ke esok.. ok.. bye.. wassalam :-) jumpa lagi dalam diari ramadhan su (hari ke 4) kalau sempat update..hehe

3 comments:

ejaMaria said...

besok bukan sabtu ke Sue?...

Suliana said...

haah ek.. salah ..hehe, ok su betulkan..hehe

mamamuazsayang said...

saya kalau tak sahur tak tau la cane..maunya muntah sbb hangin...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails