Monday, July 5, 2010

tengok siapa yang aqil jumpa!!!

Assalamualaikum...

Salam hari isnin.. tapi hari ni nak cite pasal jumaat lepas. dah lama kami tak makan kat kedai Linda Onn. Asal nak pegi jek, dah letih, asal nak pegi jek aqil tido magrib, lama plak tu, asal nak pegi jek macam dah kenyang.. hehe.. bertangguh punya lah bertangguh sampai la hari Jumaat tu.. entry dulu di sini.

Alkisah, si empunya kedai ada di kedai.. haa.. terjakun sekejap si ibu aqil ni.hehe.. Linda Onn tengah makan ketam masak cili.. slurrppp.. sedap nya aku tengok.. beria plak tu dia makan.. orangnya kurus tinggi, muka kecik je. sekali pandang, biasa2 jek, tapi dah berkali2 pandang setelah direnung lama2, memang cantik juge orang nye.. sempoi aje.. tak make up apa pun. peramah plak tu, tak de control2 la kiranya.. may be dengan customer kot, mestila bermuka manis.. hehe..

si ibu yang kejakunan berkira2 mengeluarkan handphone dari beg :-) kak linda, amik gambar boleh.. ahahaha.. jangan dilepaskan peluang ni..masa tu dia tengah dokong2 aqil main2.. seperti biasa, aqil ni blur aje ngan orang..

kan aku dah kata, baju anggerik ni memang ada ong.. haha..
tengok la muka sape yg sengih lebih..

ni lah menu tambahan selain dari asam pedas tu, ketam masak cili. sekor tapi cukup la untuk aku jek. haa.. mahal weh, sekor ni  jek dah rm 25. tapi ketamnya memang best la, manis, isi banyak, kulit jek keras..

okey.. tu je nak cite.. hehe.. bye..

6 comments:

ejaMaria said...

ibu!... kulit ketam mmg la keras...
lapar pulak nengok ketam cili tuh... haih... rosak puasa...

Suliana said...

kak maria,

ha.. puasa ke?? hehe.. sori.. tak, ni mmg keras betul. bukan ketam nipah tu. tak leh gigit pun, klu gigit, sompek gigi ni..hehe

ARNA said...

Wuuuaaaa
nak makan jugak
ibu ngandung ni, tgk gamba makanan suma nk makan

Sharinginfoz said...

mahal gak kan...

Suliana said...

nana,
jgn kan ibu mengandung, yg tak mengandung pun blh terliur tgk gmbr mknn dlm blog..hehe.. pegi la singgah.

Suliana said...

mr sharinginfo,

tang ketam tu memang mahal skit.. biasala, ketam kan mahal, pastu ada isi plak tu.. lagi la melambung harga dia. sekali sekala boleh la nak rasa..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails