Thursday, July 29, 2010

tangkap sana, tangkap sini..

Assalamualaikum..

Hari ni aku bawa keta sendiri lagik.. dah la lutut aku ni sakit belah kiri. dah lebih seminggu kot. kalau lutut sakit, camana nak buat ek? adakah aku ni nak menopos?? awalnya monopos.. huhu..nak urut2, macam tak jadi apa jek, sebab tempurung lutut kan, mana ada rasa.. pas tu kan, semalam memang banyak kejadian urat la aku ni.. memula, urat leher macam tiba2 'tangkap', pandang kanan, rasa macam karen tau, tetiba sakit leher aku. pastu, petang sikit, lepas pam susu, aku menggeliat, tetiba urat belikat plak 'tangkap'. pastu, sebelum balik, punya la kecoh nak mengemas barang, dah la tergelek kaki sendiri dengan roda kusi ni, dia 'tangkap' lagi..

adoi.. apa nak jadi ni.. tetiba hari ni rasa nak gi mengurut plak kat orang buta kat maju ni.. tapi belum try lagi best ke tak, berapa ringgit sume la.. selalu aku urut kat BH Beauty kat taman melawati, siap ngan lulur2 badan sekali, sauna bagai la (tu time banyak duit leh la pegi).. sekarang, mana nak pegi, jauh plak nak ke sana.. baik2 lepas urut ok, bawa keta sendiri, boleh tergeliat balik urat aku ni.. hehe.. macam2 la su ni.. agaknye, dah lama tak servis badan ni kan, nak manja2 kan badan.. huhu.. latest bila ek urut, tak ingat dah.. lepas pantang ke?? ish lama tu.. kena pegi ni.. hehe..

Pastu kan, pernah dengar tak kalau budak selalu demam, bawa gi urut kan? kat mana nak cari orang yang pandai ngurut budak ni?  pastu bila dia urut, budak tu tak nangis..korang tahu la kan aqil ni, kalau jumpa doktor dah nangis, ini kan plak orang nak pegang2 badan dia. mesti punya la meraung.. pagi tadi kelakar tul hantar dia gi nursery. sampai depan pintu, ada la budak baya dia gak, ariff nama nya.. aqil sampai je, si arif ni terus cakap bababababa.. aku rasa aqil pun belajar dari dia cakap macam tu or dia yang belajar dari aqil.. terus menangis si aqil ni kena sakat.. dah la orang tu pagi2 memang moody gi sekolah.. hehehe.. eh, kelakar ke?? haha..

okeh.. tu je la.. actually ada idea lagi nak menaip ni, tapi sambung entry petang karang plak la.. okeh.. bye..

p/s: hasben el, kurang sihat. rugi duk umah, kena wat keje umah gak.. hehe..

4 comments:

ejaMaria said...

akak mmg tiap 6 bulan sekali gi urut Sue... kalau keta kita hantar servis, badan pun sama jugak... sesekali mmg kena servis la... hehehe

sisanizu said...

sy penah gak tetiba kepala lutut sakit..mase nk duduk mak aih rase mcm di tarik2..lutut belah kiri je. pastu g ngurut ngn mk bidan..terus tak sakit.mmg sebab urat tu..baik g ngurut cepat2,,

axelida said...

salam su... salam perkenalan... walopon penah jumpa sekali kat de palma tp cam x sempat nak borak2.. hehe ur husband promot ur blog ni.. so akak pon dah add lam bloglist tanpa izin tuan punye.. hehe sowi ye.. akak penah pg urut kat pertama.. maybe harga dia lebih krg sbb x silap org yg sama gak.. klik sini..

http://bilajejarimamamenari.blogspot.com/2010/06/ripotua.html

Kmieja said...

sue.....gielah urut...bgs utk kita pompuan, awet muda:) paling mujarab urut masa dlm haid....bdk2 demam, ada setengahnya panggil demam urat mcm balqish beberapa bulan yg lepas, kak mieja bawak gie urut dgn mak yah...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails