Monday, July 12, 2010

pregnancy test strip menunjukkan..............

Assalamualaikum..

Sepanjang pagi ni sampai sekarang, perut aku masih rasa sakit lagi.. nape ek.. simptom2 dia sakit kat abdomen bawah pusat tu & antara tulang pelviks tu la.. asyik gi kencing je pagi ni, pastu, rasa lapar yang amat sampai nak terlembik..  waktu rehat aku pun singgah guardian beli mende ni, mana lah tau tiba2 berisi plak kan, dah lama tak mengetest ni ... jeng jeng jeng...



perasaan selepas beli tu, sama macam 1st time nak pregnant.. tak sabo nak test.. haha.. pastu, masuk2 opis je, terus gi toilet, test punya test, tunggu punya tunggu sambil memerut tu, jawapannya NEGATIF.. haha.. tu la, perasan sangat pregnant tu, padahal membuang selambak sebab sakit perut.. ni perut aku dah kurang sikit dah sakitnya.. buang duit je aku gi beli RM 9.90.. tapi tak juga, at least aku cek juga, yela, dah la makan pil pastu kalau tiba2 ter pregnant, camana, ada efek kat baby tak? takut juga tu kan..

Kalau asyik nak kencing tu orang kata rahim jatuh? betul ke? ke aku yang banyak minum air nih.. hehe..  okla, dah.. sambung buat kerja..


eee ibu ni.. berangan jek.. aqil nanak adik lagi la :-)

13 comments:

Me_Lina said...

wah.... ibu aqil dah nak tambah lg ker... xleh ney... we all plan kick off next year... heheheh nak baby ujung tahun lak... hahahaah

Suliana said...

kak ena,
plan tu ada, tapi tak tahu lagi bila.. haha.. sebab pil masih mkn lagi..sama la kita anak 2011 kan:-)

kmieja said...

sue: bukan ker itu simpton2 nak period.....:)

sue: susu macamana? dah ok ker?

Lagenda said...

kencing kotor kot..sbb tu slalu terkencing! x pun, try check 1x lg..mgkin skrg ni x berapa jelas lg hormon tu

Suliana said...

kak mieja,
dh 2 bulan tak peod, su kan mkn pil, peod tak datang.. susu alhamdulillah, pagi tadi dapat la 7 oz compare ngan mgu lepas, 5 oz jek.. nnti nak try daun pegaga kak mieja & lobak putih tu.. hehe

Suliana said...

lagenda,
camana kencing kotor tu?? harap2 tak de apa2.. hehe..

Epul Azimi said...

haha,comel je baby tu,tgk siap mintak adik lagi,jgn dibuli adik sudah...ehehe

Erin Rashid said...

beb, bln ni period aku lewat lbh seminggu
biasa dtg ontime
aku pon dh g beli pregnency test ni gak
esok subuhnya nk test tapi tak sempat
dah merahhhhhhhh!!!!!!
:(

Suliana said...

erin,
haha. tak pe, tak de rezeki lagi tu..usaha lagi.. chaiyok2!!

epul,
aqil baik je, tak buli adik, babap adik jek nnti..hehe

rynas said...

oh belum rejeki tuh..usaha tangga kejayaan yeehaaa...

ARNA said...

kak su nak baby tahun depan ek. Selamat berusaha :)

Kaseh NazLieza said...

ooo..negative..akk hope positive ker..xpe2 cuba lg k..

Suliana said...

rynas,
haha.. tq:-)

nana,
usaha selalu :-)

lieza,
apa2 result pun ok jek..hehe. klu positif mcm terkejut skit je..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails