Monday, July 26, 2010

lambek laie :-)

Assalamualaikum..

Hai.. wat pe tu?? hari ni aku drive sendiri gi opis.2 hari ok.. dah lama tak drive keta sendiri, rasa malasnya.. dah la bawa keta manual.. nak mengharungi jem di pagi hari lagi.. hari ni lewat 4 minit ok. bulan ni je aku dah lewat selama 6 hari.. haa.. apa alasan aku nak letak ni. lewat pun tak de la berjam2. setakat 1-5 minit jek. ada 1 hari jek aku lewat stgh jam, sebab aqil demam.. ni belum sampai hujung bulan lagi, dah 6 hari lewat. huhu..

Bulan depan, cadangannya nak masuk 7.30.. (WP 1). dapat la balik pukul 4.30.. yela, dulu aku duk kat ulu kelang, dekat jek, balik kul 5 pun ok lagi, bazar ramadhan berlambak.. kali ni, 1st time puasa kat umah baru, mesti jem bertepek2 kan kul 5 tu..tak tahu kat mana nak beli lauk berbuka. ada la agaknya kan, cuma murah or mahal jek, sedap ke tak sedap jek.. yang penting, kalau sempat, masak sendiri.. masak sendiri ni yang simple pun rasa sedap je kan.. so, kalau nak mengguji tahap kesedapan masakan tu, boleh la try sebelum puasa ni, nanti dah puasa, boleh masak lagi kalau sedap ..hehe..

hari ni aku tak puasa sunat :-( semalam tak masak & tak de makanan nak makan.. haa.. sadis tak? hihi.. actualy malam tadi aku sorang je ngan aqil duk rumah. malam ni pun sama. ayahnya ada bengkel kat de palma. tu yang BUANG KARAN je aku masak untuk sorang diri.. hehe.. tapau mc d aje.. tapi, malam ni tengok keadaan la camana.. esok kan nisfu syaaban. hajat tu nak puasa juga, tapi tengok la camana :-)

okey2.. alhamdulillah, anakku aqil tersayang, dah baik demam.. hari sabtu tu dah tak panas dah, balik lenggeng.. tinggal batuk je tak habis lagi.. semalam tinggal berdua dengan dia, baik je.. nasib tak meragam.. comel je makan fries sorang2 depan tv.. hehe.. datang dapur sambil bawa kotak fries, "bis".. maknanya dah habis.. hehe.. aqil sekarang ni rapat ngan ayah nya. pantang tengok ayah dia sarung seluar, macam tahu2 jek ayah nye nak kuar. mesti nak ikut.. ayahnya nak kuar rumah pun kena sorok2.. celik mata jek, "ayah!!" kadang tu rasa okey gak, boleh ibu relaks2 skit, tapi bila nak nenen, memang tak dapat lari la..haha..

okey, jom layan gambar masa aqil di lenggeng dan bila duduk berdua ngan ibu.. bye.. wassalam..


naik motor ngan ayah..
ni posing apa ni.. ceria!!!
eyyoo.. ayah ada??..
letih dah.. nak tido.. tengok dahi kena gigit nyamuk..
tengok dia smile.. sweet.. ni mood tengah ok melayan camera ibu dia..hehe

tengok, siap lentok lagi.. nak jadi abg arrash eh.. hehe



hiyaakk....main apa ni..

main tangga, suka ajak ibu naik atas.
jari siapa yang cantik manis ni.. hehe.. menggatalkan diri memakai inai mekah,
terasa diriku seperti pengantin baru plak.. haha...

p/s: tak tahu dah nak adjust celah mana gambar2 yang kecik2 ni.. please help me.. tensen tul..

7 comments:

ARNA said...

Aqil dah pandai posing depan kamera :)

Nur Hasyimah Mahasan said...

aqil dh siap..irsyad plak start demam...n ari ni terlmbt smpi opis coz irsyad meragam

Suliana said...

nana,
tgk mood dia juga..hehe

Suliana said...

syimah, oo irsyad demam plak.. sian nya.. eh, tak gi d palma ke?

joyahsport said...

kui..kui...gambo last tu xtahan...ahaks...

Sharinginfoz said...

sekali sekala drive sendiri ok jugak kan

Suliana said...

joyah,

sekali sekala pakai mcm cun plak.. haha.. ni dah pudar skit warna dia, nnti nak pakai lagi..

mr sharing..
boleh la, takut hilang skill jek.. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails