Tuesday, July 27, 2010

Houz Depot..

salam semua..

petang dah :-) selamat berbuka puasa kepada yang berpuasa sunat & ganti hari ni. masak sedap2 tau.. hehe.

ok, lunch tadi, aku sempat menyinggah ke Houz depot kat jalan tar ni. cawangan baru buka. first time pegi sini. dia ala2 ikea la, tapi aku rasa macam lagi best jek pegi sini sebab barang dia nampak lagi best la. cara dia letak tu, memberi idea untuk pembeli nak hias camana. contohnya set bilik air.. aku memang dah aim lama nak menghias  bilik air ni, tapi kena tunggu bajet yang benar2 cukup.. so tempting to be there!! sangat memberangankan diri okey.. nanti lah, kalau ada bajet, nak buat umah cantik2..

hasben aku ni tak kasi sangat aku jalan2 tengok2 ni.. dia takut aku terbeli ke apa ke.. huhu.. tapi , kalau kita dah pasang niat, insya-Allah, ada rezeki lebih boleh la dapat hiasan rumah idaman. tak dapat rumah idaman pun tak pe, hiasan idaman pun dah mencukupi. tapi, kadang2 ditanya, kenapa nak hias cantik2, biasa2 je dah la, dah la bilik air pun nak hias cantik bagai.. salah ke?? untuk kepuasan diri, duduk umah bukan sehari dua, biar la sedap mata memandang.. semua pompuan pun macam tu kan..tak tahu la korang camana..aku ni bukan la high taste, dapat yang murah pun okey, asalkan kemas dan matching2.. hehe..

selain dari bilik air, ada satu lagi benda yang aku nak ubah la, satu hari nanti. not now.. berangan je ni.. apa dia, of course la dapur kan.. even dah ada kabinet owner lama punya, tapi, old style okey.. tak kisah la.. aku kalau dapat nak tukar wall tile & tile kabinet tu kasi moden skit.. hmm.. tadi tengok kat houz depot, dah dapat bayangkan dah camana.. hehe..baru la masakan akan rasa lebih sedap.. haha.. ada kaitan ke??

okey tu je nak cite.. bila la agaknya dapat buat semua ni.. okey tata..


8 comments:

ARNA said...

yer akak
cita2 itu bermula dari angan2
kejayaan itu bermula dari cita2
sila la berangan2

ejaMaria said...

tak pe berangan... tak salah pun... free lagi... akak pun puas berangan jugak... rumah cantik, kita selesa... kan best je rasa nak balik rumah... nak tinggalkan rumah pun pikir panjang... hehehe

Ilhamny.com said...

house depot yg dpn pertama komp tu kerr..?? smlm ada tgk, tp x termasuk pulak,..

Suliana said...

nana,
jangan angan2 mat jenin sudah, kena kumpul duit nih.. hehe

kak maria,
btul2.. baru la rumah u sentiasa kemas memanjang. nak memelihara kecntikan rumah lah katakan.. hehe

linda,
ye, baru buka.. best masuk, klu dapat beli lagi best :-)

littlehumblelynn said...

bab berangan mmg suker....samaler kita
x per kita set angan2 dulu..then target ok..!!

Suliana said...

lynn,
agaknya pompuan mmg cam tu kan.. hehe. klu org laki plak, agaknye berangan keta jek.. hehe

~ujicham~ said...

rumah yg kemas dan cantik akan memberi ketenangan pd penghuninya...
mak ngah.. cam pelik jek kalau ada org tanya nape nk kemas rumah cantik2?

Suliana said...

uji,
ko tahu je la sape yg tanya tuh.. orang yang suka buat sepah akan tnya cam tu.. hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails