Thursday, July 29, 2010

dah pegi urut!!

Assalamualaikum..

Datang lambat, balik lambat hari ni.. tiba2 petang banyak hal plak belum settle..ni tengah pam susu aqil ni.. aku dah gi dah urut tadi kat orang buta.. haha.. urut refleksologi.. sejam rm 45. ingatkan nak urut satu badan kasi manja2 skit urat ni.. tapi, bila aku cakap sakit tang sini, sakit tang situ, cepat jek dia kata, oo, yang tu tak boleh satu badan kak, kena concentrate part yang sakit tu.. lutut aku pun tak sempat nak diurut, kena datang hari lain..

Mula2, aku pegi kat medan mara, tapi penuh plak orang. yang ni sejam rm 50.okey, tak jadi sebab dia kata kena datang dalam pukul 2 lebih, sudah penuh. then pegi kat maju junction.. yang ni sama la company dengan yang kat pertama kompleks tu kak ida. hehe.. tapi yang ni ada 3 katil jek.. ada ke sebab tak cukup tukang urut dia tanya " lelaki boleh??" apa??? mau kena parang ngan laki aku.. dah la urut satu badan.. berkain batik plak tu.. huhu..nasib dapat pompuan, kalau tak, tak de nye aku nak gi urut..

uisshh.. sakit okey .. siap dia kata " uish, tegang nya urat akak ni".. yolah.. pastu " eeii.. akak punya urat ni teruk la".. hampeh tul ko.. tapi time dia tolak urat yang terlari aku tu, memang sakit. biasanya aku boleh je terbuai lena bila orang urut2 ni, tapi kali ni, nak bernafas pun tertahan2.. tak jadi nak tido. oo.. orang yang urut tu badan dia semangat sungguh, budak lagi kot..tapi dia memang buta skit.. tapi dalam gelap, nampak plak, elok je dia jalan.. agaknye buta sikit2 kot..

alhamdulillah, okla dia urut.. tapi terasa la sampai sekarang tang sakit tu. dapatla urut belikat aku ni dua2 belah.. di samping itu, menggalakkan pengeluaran susu ni bila urat dah okey..dia kata salah tido kot.. yelah, anak tido belah kanan, ntah camana lenggok aku tido pun tak tahu.. hehe.. barang dah 3 tahun, kena la servis.. haha.. ni dah tahu kat mana tempat urut ni, boleh la pegi lagi.. hehe..

okey2, nak balik dah.. susu pun dah penuh ni.. alhamdulillah.. rezeki aqil :-) bye!!

see.. manfaat berurut. penuh dah botol aku, petang je 10 oz..
alhamdulillah..


8 comments:

ejaMaria said...

sakit ke?... hehehe akak ngeri kalau urut sakit nih... takut sakit... :)

Sharinginfoz said...

mesti rasa lega kan dapat urut tu

Me_Lina said...

weekend ada x su? kak ena nak g la.. pas pantang x pernah berurut... urat2 ney dh kematu dah.. huhuhuh sakit x? takut kang suara aku satu bangunan dengar...

maju junction tingkat baper? weekend ney nak g la... kena bawak kain sndri ker?

Suliana said...

kak maria,
senak.. urut kat ketiak tapi terasa karen dia sampai siku.. huhu

mr sharinginfoz,
lega skit tapi balik kena dokong anak plak..hehe..

kak ena,
ada weken. kul 10-8pg. dia ada sedia kain batik tu. kalau nak selesa lagi, kat pertama kompleks tgkt 3 lagi besar.. boleh tahan la senak dia tu.. huhu..

KK said...

tertarik dgn gambar dua botol susu yg penuh tu :)

cari2 aqil ni dah brp umur ya.. found out, 1 thn 6 bln n u still bole pam smpi dpt byk camtu? kagum2.. my son baru nak masuk 8 bln, masih bf tp skang i xleh nak pam kalau dia xde. bole dpt 4oz kalau dia gantung seblh n seblh lg pam.. itu pun sehari sekali bila dh blk keje..

well.. rezeki masing2 kan? keep it up su! :)

Nozie Yusof said...

nie feveret port ari jumaat ku dulu. buking 2 - 3 hari before. duu sebulan sekali mmg g sini, bagus utk kesihatan. try la buking kak jah boss tue, dia yg terbaik. pernah sekali masuk paper sbb jd usahawan.

lg 1 best dgr life org buta, mmg menarik. walopon kurang panca indera, but still bersyukur dgn nikmat yg ada. dgr dorang borak2 mcm tak ade ape yg berlaku..best + insaf!

Suliana said...

KK,
alhamdulillah.. rezeki aqil.. try double pumping boleh menggalakkan pengeluaran susu..

nozie,
oo.. ramai gak eh org jkr ke sini.. hehe.. oo.lepas ni blh minta kak jah la eh.. kopak la duit gi ngurut jek.. haha

Suliana said...

kak ena, lupa nak cakap kat lower Ground floor maju junction

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails