Monday, July 5, 2010

cek yang ditunggu sudah tiba!!

Assalamualaikum...

Ha.. lama betul aku tunggu cek ni.. dah hampir 2 bulan. satu nye memang prosesnya mengambil masa 30 hari untuk proses, satu lagi, sebab aku tak kasi nama mengikut ic.. tu la faktor lambat tu.. tak banyak pun. tapi boleh la dari tak de lansung. hehe.. dulu masa nak stat blogging ni, nak share story pasal personal aje, tapi tak sangka plak ada peluang lain untuk menambah pendapatan. tapi pendapatan aku ni tak la berapa meriah macam otai2 yang lain tuh.. hasil ni diperolehi setelah hampir 10 bulan register nuffnang. kalau tak silap la..

ingat senang nak dapat seratus lebih ni. banyak2 kan bersabar ye pinky doll :-) ambe tak pasti la awat la kamu punya masih lagi angka solo even your unique visitor lagi ramai dari i.. aku ni peminat pun tak de, suam2 kuku jek.. cerita pun pasal anak, pasal family jek.. hehe..


kenangan cek pertama dari nuffnang. tq!!

Ada yang mempersoalkan hukum hasil pendapatan nuffnang ni.. actually aku ada dapat emel dari hasben aku la kalau tak salah pasal benda ni, ustaz zaharudin kot... masa kita register nuffnang tu, dia ada tanya soalan2 seperti iklan apa yang boleh dan tak boleh dalam blog kita ni. so, kita ada pilihan di situ. aku tak retila nak ulas lanjut, takut tersalah cakap, bahaya...

moral of this story, aku berblogging bukan la pasal nak duit sangat, tapi  bila dah ada ni, tak salah rasanya diusahakan ke arah kebaikan. so lepas ni kena rajin2 update dengan cerita yang best2. ok.. tata!!!

12 comments:

Mama Qiestina said...

10 bulan seratus lebey? manyakkkkkkkkkkkkk tu? ko tau aku sengal tatau pasal nuffnang ni..padahal dah 3 thn aku berbelog,baru start last year aku ade nuffnang.kalo tak sure dah ribu2 income.hahaha.

aku punye pon dah cash out may, smpi la nie cek tak sampai2..ni ade 2 aku baru cash lagi tah bile pulak dapat tatau.skali dapat selepok syok gak.ekeke.

Eyriqazz said...

tahniah su..kalau tidak dipecahkan ruyung manakan dapat sagunya..Iman,alhamdulillah..part time blogging ini dah cecah 3 angka sebulan dan mungkin tak lama lagi dah boleh cecah 4 angka..Alhamdulillah,rezeki anak...

Suliana said...

mama qies,

wei.. lembab la tu maknaya blog aku ni.. hehe.. ko mesti la lagi gempak.. aku nak cash out yg kedua pun tunggu lagi setahun kot..ahaha.. wah.. syok la qies pas ni boleh beli baju raya byk2 pakai duit nuffnang ni.. hehe. tak lama lagi tu sampai la tu cek tu..

Suliana said...

iman,
wah dasat tu.. semakin menghampiri redmummy nmpaknye.. hihi.. su tak serajin iman, nak jln2 pun malas.. hehe.. insylah, akan dipertingkatkan usaha.. iman gak yg ajar su pasal nuffnang ni kan.. tq ye sifu :-)

Sitisifir10 said...

Woh...nampak macam sedap je cek tu..he he..tahniah :)

Suliana said...

sitisifir10,

mekacih. nmpk duit mmg sume mcm sedap kan?? :-)kejap je tu dah licin..

ejaMaria said...

hehehehe... bole la gi makan steak!... nak ikut... :)

lynn said...

alaaaa...jelesnye!!!!! T_T

Sharinginfoz said...

tahniah... hmmmmm saya punya belum cash out lagi....

suhaisweet said...

Tahniah..banyak gak tu..Anyway Nice..Visit mine if u free friend.. Bloody Day!

lily lotus said...

cayalah :)...kepingin beli apa dengan duit masyuk tu..hehe

anakecil said...

aku pun tak paham sgt nuffnang ni....klu orang klik kat iklan kite br income masuk ke????miintak tunjuk ajar sket...hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails