Tuesday, July 6, 2010

calling for august & september!!

Salam..

Dah petang dah ... jap release tensen jap :-) semalam aku gi SOGO, melawat kawasan.. nak beli baju aqil yang dah kecik tu kan.. baju tido kebanyakkannya dah kecik molek dah, tapi ibu still sumbat selagi boleh butang baju aqil tu.. hehe.. kadang tu, nampak macam dah sarung nangka dah.. SOGO ada sale kat ground floor sampai 18 Julai ni kalau tak silap.. ada baby kiko, poney, anakku, disney etc etc.. tapi, aku tak beli kat situ, naik atas sebab lagi banyak pilihan baju tido aqil :-)

tak lama lagi nak puasa kan, bulan depan je tau.. aku alhamdulillah, clear dari ganti puasa..tengok2, ramai yang dah beli baju raya anak.. aku tak beli lagi.. tapi, kalau nak beli sekarang pun, ok gak, nanti bulan puasa tak de la merayap ke sana ke mari cari baju.. tapi, kalau beli sikit2 dari sekarang, ok juga, boleh plan duit untuk raya.. kan kan kan.. :-) tapi, kalau beli sekarang, nanti SOGO sale untuk member, muka aku ada lagi kat situ, camana tuh.. tapi, macam dah boring jek baju kat SOGO tu, serupa je bajunya.. banyak nya tapi :-)

Kain baju raya aku tak beli lagi, tapi dah ada 3 pasang baju raya. untuk mama, untuk mak pun tak tahu lagi nak beli kain ke, baju siap ke, apa2 jelah untuk dipakai masa raya nanti.. untuk hasben pun tak beli lagi kain ni, untuk aqil pun tak pilih lagi.. haa.. banyak tu belum settle.. aku rasa tahun ni, tak macam tahun lepas.. tahun lepas excited sangat sebab first time beraya dengan anak.. tahun ni, aqil pakai suar tahun lepas jela.. sebab tahun lepas punya suar, ada yang belum pakai..haha.. jimat tak ibu ni qil... baju yang tok ma kasi kepala tak lepas tu pun, ibu akan alter..haha.. kedekut punya mak ko ni.. :-)

Tapi kan, hari tu round2 kat jalan TAR, kain2 raya tahun ni macam kelam je warna dia.. banyak kain ala2 cotton.. konon gi Gulati's nak tengok kain best skit, wahh.. mahal nye compare ngan 2 tahun lepas kasi kat mak & mama.. RM 250 4 meter tu.. ada yang murah, tapi rasanya yang murah tu sama je macam kat arked jalan tar tu.. huhu.. tak dapek den nak nolong.. insya-Allah tahun depan kalau ada rezeki lebih, boleh raya sakan le.. tahun ni, anak sedara akan bertambah lagi 2.. aii.. tambah lagi bajet. dulu aiman leh dapat duit biru, tahun ni, duit merah je boleh ke mak yong.. hehe..

aiman: boleh je mak teh.. asalkan ikhlas..man tak pandai main duit lagi..
hehe..

okeyla.. yang penting, perbelanjaan berhemah, bahan2 kuih raya tahun lepas ada lagi, boleh pakai lagi tak?? hehe.. bye!! cerita raya pertama aqil di sini


nanak pakai baju ni lagi.... nak baju baru..
songkok pun tak muat dah, tapi tahun ni macam tak lekat je songkok
kat kepala aqil, suka buang2..

4 comments:

Kaseh NazLieza said...

alololo..hencemnyer dye pkai baju melayu..

Nur Hasyimah Mahasan said...

diriku n family pun carik lagi...nk tempah dh tak boleh..nampaknyer whole family pakai ready made je la...n nmpknyer husband cam nk pakai baju melayu dh ader coz ader lagi yg baru...sukernyer aku coz boleh save duit...boleh diriku belanja lebih skit..hehehe

Ilhamny.com said...

dgr rami tailor dah x amik bju dah..tempahan dah penuh..baik cepat..

Suliana said...

lieza,

mekacih aunty ..:-)

syimah,
tu yg penting tu, tapi kesian plak diorg pakai baju lama..:-)

linda,
su ada tailor nyonya kat kluang, may be boleh consider kot..hehe ehehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails