Friday, July 2, 2010

bengang

Assalamualaikum..

Salam hari jumaat. pagi2 jumaat dah bengang.. apasal bengang pagi2 ni... korang tahu tak benda yang paling berharga dalam hidup aku  selain daripada family aku adalah susu yang aku simpan. bukan semua orang dapat simpan susu. bukan semua orang  ada susu yang melimpah ruah. bukan semua anak nak minum susu ibu.

pagi tadi aku tengok freezer dah terlopong. sekali aku pegang susu2 beku tu dah cair, siap ngan ice pack aku sekali cair.. sakit hati tak. menitik air mata aku ni. dah la tu susu hasil induksi aku, betapa komited nya aku mengepam susu di saat2 genting sebab aku ingat kat anak, anak nak minum susu ni. tiba2, hari ni, boleh plak peti tak tutup. ni bukan kes sekali dua ni, dah  banyak kali ni. yang aku kesalkan adalah tak guna tiap2 malam aku cek peti tutup rapat ke tak, sedangkan ada orang yang sambil lewa tak appreciate apa yang aku buat. tak sampai hati aku nak buang susu tuuu.....

apa yang aku buat adalah tutup balik peti tu. bertawakal kepada Allah semoga susu tu masih berzat, masih boleh digunakan, semoga aqil sihat bila minum susu tu. semoga tak de bakteria growth dalam susu tu sebab perubahan suhu.


petikan dari susu ibu. click to enlarge


satu lagi permasalahannya, konon2 nak simpanla ice pack aku yang tak keras ni dalam peti kat floor aku ni. tiba2, boleh pulak peti ais tu dah pindah floor. aishh.. terpaksa la turun naik lif nanti ni.. selalunya, aku malas je nak simpan dalam peti, aku simpan dalam cooler beg sebab ice pack beku ada, tapi sekarang dah tak sejuk, camana nak simpan lagi  nye.. main lif je la jap lagi.. what a bad day!!



5 comments:

ejaMaria said...

sabar ye sue... tapi kena cakap gak pasal pintu freezer tu... kerjasama penting kalau tak suruh dia je keluar duit beli susu... sure dia tak nak bazir duit die kan?

kmieja said...

sayangggnyaaa susu......kena tampal notis kat pintu fridge tu sue, 'tutup rapat pintu fridge ini'supaya semua staff alert....

mama_fatin said...

sabar sue, sabar2...

ayunie said...

Anor ada citer lagi sedey. Td siang dalam kol 10 lebey anor pam arr susu mcm bese. Pastu napa ntah gatal nak alihkan dari botol besau ke botol kecik2. Tapi lepas tuang dalam botol kecik takda pulak nak tutup langsung. Alih2 masa nak tutup, tudung terlanggar satu botol susu kecik tuh. Abis tumpah. Nangis ok. 2oz ilang mcm tuh ajer. Dah arr bukan senang nak dapat. Huhuhu. Cobaann

Anonymous said...

wa pun nangis kalau duk tempat sue............bykkan sabar....mungkin ada hikmah disebaliknya........

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails