Wednesday, July 14, 2010

akhirnya dapat juga..

Assalamualaikum..

Semalam, akhirnya tertunai juga harapan nak makan meat ball tu.. macam orang mengidam la pulak.. tapi kami dah sampai kul 9 malam. kedai nak tutup dah kul 9.30.. apa yang ada, itu jek yang boleh dimakan. nasib baik meat ball tu ada lagi, cuma fries nya yang tak de.. so, komen ku ialah, boleh la, cuma mungkin tak cukup korum menu tu, so dia kureng sikit la.. tapi, still sedap la macam yang korang2 war-warkan tu..

ni la meat ball nye..

ni chicken with lemon sauce.. kut2 la ada orang tak kenyang.
sauce lemon dia tu rasa pelik.. kureng skit..

kitorang amik yang sepiring 5 biji tu = RM 5. memang dah lama gile aku tak singgah ke IKEA ni. so, kalau aku tak bawa budak2 ni, sure macam rusa masuk kampung. camana nak amik food tu pun tak tahu.. nak makan apa sume la tak tahu.. hehe.. pastu mengadap la ramai2 sepiring sorang meat ball tu, fries yang tak de diganti dengan kentang rebus.. boleh la & semalam juga aqil kentut2 makan kentang tu.. hehe.. aqil ni sama macam aku, kalau makan kentang ke mesti berangin punya la..

ni cousins ku dari gombak.. adik badik ni.. pengunjung tetap ikea :-) time single dulu, budak2 ni la aku angkut gi jalan..nanti dah kerja, boleh la banje kak teh plak..hehe

tengok budak tecik tu, nak main eskalator, duduk pun tak senang. kanan tu my sis.bakal bekerja as pharmacist in hospital mana don't know yet. ni lagi kak teh nak pow dia kuat2.. cepat la ko keje..hehe.yang baju merah tu, selalu dah kena poww.. haha.tq ye laling, sudi melayan kami2 ni. actually semalam maghrib hujan lebat, dalam hati ni, jangan la cik abang ni tukar fikiran..hehe..nanti leh ajak jalan lagi.. 

bersungguh ibu aqil ni bergambar..hehe.. tangan kena pegang kuat tu,
dah nak menerkam pinggan
Pastu, time makan tu.. jeng jeng jeng.. patutla budak2 ni makan mengadap entrance.. boleh tengok orang lalu lalang & gosip2 skit..ehehe.. korang nak tahu sape ada, haa.. sazzy falak ngan laki dia.. comel jek, tapi yang tak tahan tu, skirt pendek gile sampai nak nampak muntut ok bila dia pusing.. kalau budak2 ni tak sound aku supaya jangan jakun, sure aku tenung je lama2.. aku juga suka perhatikan orang..hehe. nasib baik sume food dah habis & dia tak jadi masuk.. so, no picture for that..haha..

Gambar di bawah ni diambil oleh mamarazi..hehe.. dulu, aku tengok anak orang yang mengaruk macam ni, sekarang ni, ko rasa kan lah anak sendiri yang berperangai baik macam ni.. sibuk nak main eskalator sampai nak terbang2 atas lantai tuh.. aqil aqil.. nanti kita pegi lagi eh.. dia nak bebas jalan sana sini.. mana boleh, kang hilang kena culik ke, tersepit kat eskalator tu, sape yang susah..aiisshh..



okey, that's all for now.. bye. wassalam..


9 comments:

Me_Lina said...

kak ena pun nak g mgu ney... x sure bika... sehari dua ney dok baca org makan meatball ney... adeh..

Nozie Yusof said...

sedapnye..nnti kalu pegi sekali lagi make sure mkn complete set tau. try sekali ngan daim cake tue. sedap. meatball nie sy kalu 10 ketul pon habesss..haha[gemok la aku]

ARNA said...

aLA... Kak Su
Suka perhatikan org ke sebenarnya jakun tgk artis n nk tengok muntut sazzy tuh
hahahaha

Suliana said...

kak ena,
pegi la try.. pastu wat entry eh ;-)

nozie,
lima mcm dah cukup, tu nasib baik ada lagi tu, klu 10 memang tak cukup la org belakang yg order, kedai nak tutup dah..

nana,
ehem2.. mcm tahu2 jek..hehe

ejaMaria said...

len kali letak aqil kat IKEA punye playland... sure die suke :)

Sharinginfoz said...

macam sedap aja

syirakhalid said...

kakak, meatball ikea memang superb! :D
ape ek dia letak dalam tue...hehee

Anonymous said...

wa plg suka kek daim........kalo pi, mesti tapau satu kotak....heheheh

Suliana said...

kak maria,
play land?? tak habis pusing lagi ikea tu.. hehe. dulu masa tak de anak, tak perasan plak playland tu..

sharinginfoz,
boleh la..

ira,
tu kena tnya org ikea.. :-)secret recepi

wa,
hari tu ada tinggal 1 slice jek. tengok mcm best tapi tak terambik pulak.. nanti boleh try . wah.. 1 kotak tapau.. dasat tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails