Tuesday, July 27, 2010

ada apa di bulan Ogos

Assalamualaikum..

Selamat pagi semua.. hari ni tak lewat gi keje :-) lagi 10 minit nak pukul 8 aku dah tercegat kat pintu.. hari ni bawa keta sendiri lagi. lalu jalan belakang plak, sama je situasi nya.. jem juga kan..

Okey, ada apa dengan bulan ogos? bulan ogos banyak cuti wei.. taska aqil awal2 lagi dah announce kat white board, disusuli dengan surat lagi.. cuti nuzul Quran 27hb (jumaat), slgor cuti, aku kat kl tak cuti. ni kena decide ibu ke ayah nak cuti.. pastu 31 ogos (selasa), kompem dua2 cuti, kenapa la tak senin, boleh cuti direct..

Pastu Ogos juga, banyak aktiviti dalam kalendar ni. my hubby pegi BTN, nasib dekat jek. at the same time, my family dari johor datang lebih kurang date yang sama untuk pergi pinky doll Konvo. nak itut!! ibu dah apply cuti. ayah aqil gi BTN, so boleh la ibu meronggeng ngan tok ma..tanpa halangan :-) sambil2 tu, tak de la ibu ni kesunyian duduk umah 4-5 hari tu, ada kawan dah.. harap2 aqil sihat sepanjang masa..

Bulan Ogos juga tak de meeting pemantauan.. kurang sikit keje aku bulan tu. kenapa bulan pose orang macam "sume tak boleh buat coz puasa".. sebab tak de makan minum ke? pelik aku. tapi sebab yang aku rasa la, ramai orang cuti ke? belum nak raya lagi.. ke sebab mood raya.. lagi best apa datang meeting sini, dekat dah ngan jalan tar ni.. hehe..

sambung plak bulan september..(macam tak kena dengan tajuk di atas). bulan ni lagi best. bulan syawal :-) cuti aku insya-Allah kalau approve, kamis sampai senin, lebih kurang 12 hari langgar weken sume. tak nak aku balik jem2 hari ahad tu.. perjalanan 4 jam kang melarat jadi 6 jam.. aku cuti kamis tu sebab bukan aku yang nak cuti sangat, tapi taksa aqil cuti stat 9hb-18hb.. huhu..lama tul.. tak de diskon ke kak :-) tak pela, diorang jaga aqil baik2 pun kira dah ok la kan. kadang kalau nak berkira sangat pun, macam tak fair plak.. 

last sekali, bulan Ogos adalah hari penyusuan susu ibu sedunia tau!! sedunia ke semalaysia jek? tak ingat dah. hehe.. setiap bulan pasti aku dapatkan majalah pa& ma.. keluaran kali ni lebih tebal dan mahal sikit, rm8.90.. sape2 ibu2 yang preggy tu, blh beli pa&ma ni, banyak panduan untuk beli breast pump & segala macam event la dalam tu, dengan diskon nya lagi..  best!!!

ok, sebut pasal penyususan ni, stok susu aqil hanya ini sahaja.. sadis nye.. hari2 aku pam. tapi time malam hanya tak sampai 1 oz ok.. sebab si kecik tu memang nak ngempeng ajek.. so, malam memang tak boleh nak buat stok.. tak pelah.. itu aje rezeki aqil untuk hari sekian2.. ok. babai!!

4 botol je, koleksi julai..

pukul 11 pagi ni, kiri 5 kanan 3.. banyak juga pagi ni..
alhamdulillah..

14 comments:

ARNA said...

Best ek PaMa ogos. Okey. nnt sy g beli :)

ejaMaria said...

sue... walau pun 4 botol je stok julai tp sue dah bagi Aqil 2 tahun tu... lama tu... akak pun tak commit cam sue... biasanya mmg target 1st year je... hehehe

littlehumblelynn said...

sue

wahhh..sue kena lipat gandakan pumping session..nak bulan posa nih..leh cover ke?
kalo sue rajin, pump awal pagi..time tuh susu tgh meriah sgt!!
apapun chaiyok..!!

Sharinginfoz said...

memang sungguh padat jadual kan

Suliana said...

nana,
beli cepat, pama selalu cepat habis..

Suliana said...

kak maria,
blum smpai 2 tahun ni..harap bertahan la..hehe..akak tunggu no 4 nyer, try la sampai 2 tahun.. hehe

Suliana said...

lynn,
nak bangun pagi tu yg seksa tu.. tak tahu la blh cover ke tak.. tapi selalunya kalau su puasa, tak de masalah, ok je susu.. tahun ni belum tentu lagi..chaiyyookk..

mr sharinginfoz,
padat ngan cuti jek.. hehe

SiNoMoSa said...

uiks lupa plak bulan ogos ada apa?
kalo pi sogo tue beli le apa2 yg patut tau..i'm waiting ahaks!

Suliana said...

uiks.. lupa plak.. ok, i masuk dlm kalendar ok :-)

joyahsport said...

huu...bnyk la jugak tu...joyah salu skali pam total dpt 5-6oz jek..seb bek amira mnum xbnyk..huu...su amik ape2 supplement ke?

Suliana said...

joyah,
tgk keadaan juga, kdg byk, kdg sikit.. su x amik supplement apa2. tapi ada la mkn multivitamin safwahealth, tu pun skip2 juga. dari tahun lepas tak habis2..hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

syukur alhamdulillah su..at least dah leh buat stok skit2..

:-)

Ilhamny.com said...

ooo,patut la beli pa& ma aritu, dok bising ngan mamak tu knp mahal..rupanya sbb bln penyusuan sedunia..tp mmg tebal dr biasa..

kmieja said...

alhamdullilah....ada bekalan utk aqil....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails