Sunday, June 6, 2010

kasih ibu sampai ke syurga

Assalamualaikum...
Senyap sunyi je hari ni kat blogspot. beberapa ketul blogger je yang update blog diorang.. sume gi kenduri kawen ke..hehe. samalah macam aku ni, baru nak update hari ni.. Aqil tengah tido, hope lama sikit dia tido coz ibu banyak keje nak buat ni. Nak kemas beg untuk ke induksi, nak lipat kain, sapu rumah etc2, ada juga bawa balik keje ni.... ni semua kena settle sebelum berkursus. kang balik dari kursus, ada yang lintang pukang.. Baju sume nak kena lipat, nanti tak de la si budak kecik tu pakai baju lain suar lain, ayahnye tak jumpa stokin la, singlet la bla bla bla..

Aqil sekarang ni pun aktif sangat. mama cakap tak leh cakap nakal or jahat kat anak. nanti dia betul2 nakal. doa seorang ibu kan senang makbul. tapi kadang tu terlepas juga.. Baru lepas kena babap ngan ibu sebab dia ketuk kepala ibu ngan raket.. sakit juga jari ibu ni babap tangan aqil.. sian anak ibu, kecik2 lagi dah kena babap.. sori ye sayang. Aqil 'happy' sangat nape, kan ibu dah terbuat aqil nanes..huhu.. Tapi, ibu marah2 kat aqil kejap je, marah2 sayang kan. aqil pun sama, tak simpan lama2 dalam hati kan :-) no heart feeling rite..

Bila dah termarah kat anak ni, perasaan serba salah tu sangat lah ada.. dah la nak tinggalkan dia 2 minggu ni.. bila dah kena marah, dia pun tido.. nak suruh tido tu, kena umpan nenen plak.. baru leh tido..camana 2 minggu ni aqil nak tido.. ibu harapkan kat ayah je la uruskan aqil. pandai2 la ayah ye..

Upss.. aqil nanak susu lain selain dari susu ibu.. ibu dah bancuh anmum tu, 7oz dengan harapan aqil nak minum. kejap je dia minum, pastu nanak.. tak bergerak pun susu tu, last2 masuk sink.. Lagi kesalahan aku yang buta susu formula tu, salah susu la aku beli. yang aku beli tu untuk bayi!!! rupanya ada susu yang step untuk setahun ke atas la.. yang aku beli tu 6 bulan ke atas.. haha.. aku rasa juga susu tu, manis... susu ibu, aku tak pernah rasa susu sendiri, tapi manis juga kot :-)

okey.. nak sambung buat keje lagi.. bye.. wassalam

apa2 pun, ibu sayang aqil sangat2!!




4 comments:

suhaida shukor said...

Hantar lah balek kluang adik Aqil tuh

rihana said...

su.. cuba le bagu susu dutch lady 1,2,3 tu..

Suliana said...

ida,
hntar pun sama gak.. nenen nya tak de. tu je la masalah terbesar

Suliana said...

nana,
yelah, nnti aku try cari lagi..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails