Monday, June 14, 2010

ikan siakap..

Assalamualaikum...

12 Jun 2010 (sabtu) entry tertunda

hari ni letih gile nak update blog.. dah terasa sakit2 kaki aku ni. tadi pagi jogging dah tak dapat no last dah, adalah dalam no 10 dari belakang..hehe..sakit la urat keting ni.. best nye kalau dapat urut.. tiap2 hari ada senaman pagi..

okey, hari ni banyak main2 dalam kelas. aktiviti main2.. asyik ketawa je dengan aksi2 peserta. ketawa dah tak ingat anak & suami di rumah.. hehe.. tak de la, ingat sangat, setiap waktu rehat ada je panggilan rindu untuk dua buah hati ku tu..sedikit summary untuk semua aktiviti2 ni. bila kita dah kumpul ramai2 ni, macam 2 karenah peserta boleh kita lihat. ada yang asyik2 dia je nak bercakap, asyik2 dia je nak expose. aku ni kategori malu2 kucing juga kalau time2 cam ni..boleh kata aku ni kalau nak berucap, adala orang yang menyorok di belakang kertas mahjung..hehe..

Perlu ke untuk expose2 ni?? kenapa? supaya fasi nampak kita ke?? kalau tak expose, boleh gagal ke?? sampai kan ada peserta yang kena sound sebab asyik ko je nak bercakap.. haha.. tapi bagus juga, at least dapat la menyelamatkan kami2 yang pasif ni..

me!! aktiviti berkumpulan. kumpulan siakap..hehe
4 stooges..
part of my grup..
13 Jun 2010 (ahad)

hari ni hari yang lagi meletihkan. kami pergi kembara di hutan bukit kledang. daki bukit sampai ke puncak.. masuk ni kali kedua aku daki bukit. last masa tingkatan 3 daki gunung lambak. sangat adventure kali ni sebab bukit dia tu sangat curam lebih dari 70 degree.. dengan kena bawa sebaldi air untuk tugasan amanah. pendakian lebih kurang 3 jam.. bayangkan la betapa sakitnya kaki aku sampai nak balik leh ketar2 lutut.. alhamdulillah kami berjaya juga. aku agak excited nak pegi. mula2 tu macam tak suka aktiviti ni, tapi rasa seronok sangat. balik bilik, sume terbongkang letih.. nasib baik takde kelas petang tu..kalau tak, sume tido dalam kelas..

Tambah lah lagi satu pengalaman hidupku, mendaki gunung ;-) kalau tak join induksi ni, ntah bila la dapat peluang nak buat benda macam ni.. okey la.. sampai sini saje update aku..

kumpulan siakap ready for kembara!!

tunggu bas ni...


dengan mummy to be.. tak leh daki bukit, tinggal di base camp saje..

p/s: miss my aqil so much. can read at my sis blog..

6 comments:

Nur Hasyimah Mahasan said...

ikan siakap???hafez tu leader ke??

Sharinginfoz said...

mesti penat sakan kan

Nur Hasyimah Mahasan said...

sue...ari ni zaki dh masuk opis..kesian tgk dier...

Erin Rashid said...

aku dh baca semua entry ko selama nk pergi kursus induksi ni
laki aku nyer turn akhir tahun ni
sbb dia masuk lewat skit, so kwn2 dia aje yg pergi skrg
tempat pon sama plak tu dgn tmpt ko (so ada lecturer uitm ke kt sana? ke JKR je
aku rasa nnt aku yg tak leh berpisah dgn laki aku
camimi bereh aje sbb ada aku
tp sian betul la kt aqil
bebudak mmg lbh rapat dgn mak-mak nye aje kan?
terpaksala bapak aqil mainkan peranan..

Suliana said...

syimah, hafez tu satu grup ngan su,dia jaga logistik. bendera dia yg kena simpan..hehe.nama kumpulan utk induksi ni berdasarkan nama ikan..hehe..

Suliana said...

erin, tempat ni kosong. memang utk kursus je. tapi fasiliti semua lengkap.. sume grup jkr je ni, ada juga kumpulan baru datang dari kementerian belia & sukan. may be laki ko pegi geng2 lecturer je kot..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails