Wednesday, June 9, 2010

cabaran sebelum ke induksi

Assalamualaikum..

Hari yang kritikal ni. semua nak kena siapakn hari ni sampaikan hasben aku kena EL untuk menjaga buah hati kami yang sedang demam. Aku tak boleh EL sebab kerja aku menimbun, esok plak last call untuk aku!! arghh.. sedikit tertekan di sini.. sian aqil, semalam tak tido sampai pukul 4. merengek sepanjang malam. Bila letak kain basah, lagi kuat rengekannya. memang mencabar kesabaran betul..

Bila dia merengek selama 4 jam tanpa henti, aku bawa kuar dari bilik, terus je segar dan terkeluar suara babai!!! ish anak ibu ni.. lemas ke duduk dalam bilik tu, takkan nak kuar gi jalan2 malam2 buta ni.. tu yang mesej pinkydoll terbalas tu di tengah malam buta untuk buat widget aku.. thanks ye, camana ida tahu kak teh memang nak benda ni, tapi tak terbuat lagi.. senang kan cari entry yang menarik kalau dah ada widget macam ni..

ni la wajah kesayangan hamba yang merengek2 semalam. kain basah tu pun terpaksa letak.. baju kena bogelkan supaya haba2 dapat kuar dari badan dia, bukan berselubung dengan selimut. tu kata nurse masa aku gi spital dulu..tapak tangan & tapak kaki tak yah lap, haba kuar kat situ. tap, tengok2 kat badan aqil, macam nak kena camapak balik.

kalau betul la kena campak balik, maknanya ni dah kali ketiga aqil kena campak. kalau malam ni tak baik juga, bawa gi hospital la..amik ubat baru. aqil makan ubat bulan 5 punya.. ok lagi kot.. tapi tu la, tak baik2 ni, kena amik ubat baru ke?? antibiotik pun takde ni. Mulut dia merah je, nak kuar gigi lagi ni kot.. aqil aqil.. cepat lah baik.. ibu nak gi kursus dah ni. beg aku pun tak kemas apa lagi. harap hari ni keje siap cepat & nak cabut awal.. ok kawan2 doakan semuanya baik2 ye.. bye..

10 comments:

ejaMaria said...

bole lagi ubat tu sue, kena make sure tiap 4 jam je... insyaAllah nnt dia ok tapi kalau panas tak turun langsung bawak la gi klinik, klu demam ni akak prasan lepas 2 hari berturut-turut baru Luqman kebah betul itu pun dgn ubat tiap 4 jam...
3 kali kena campak?... biasa campak jarang berulang masa dekat-dekat... ntah la sue, penyakit skrg dah susahh nak jangka...

SiNoMoSa said...

Salam Ngah,

Alahai kesian aqil..
Kalo macam ni keadaannya mesti nak tinggalkan lagi berat hatikan..huhu
Sabar ye ngah..
Smg aqil cpt sembuh..
All d best ur induksi

Mama Qiestina said...

ala sian aqil..anak kalo dah demam ngan kita pon demam skali kan..tired!

get well soon~

Suliana said...

kak shim,
thanx. memang berat hati pun nak tinggalkan dia dlm keadaan mcm ni. tapi nak wat camana, cepat la 2 minggu tu berlalu..

Suliana said...

kak maria,
tanda2 ruam tu tak nampak lagi tapi mcm merah2 je badan dia, tapi tak de la kuat sgt, may be sebab panas kot.

Suliana said...

mama qies,
mama qies is back!! dah lama ko tak mengomel kat blog aku kan?? hehe.. yela, susah hati aku nak tinggalkan dia ni.. thnks yatt..

ARNA said...

Akak try pakai kool fever x?
yg jenama jepun tu
ari tu sy try letak kat anak buah sy trus lena tido
pnas bdan pun kebah cepat

Suliana said...

nana,
dah letak, kering dah coolfever tu sbb panas bdn dia..tak kebah juga..

Nur Hasyimah Mahasan said...

alahai ciannyer..raser cam baru aqil shat..chaiyok aqil..cepat recover..ibu nk p kursus tu..huhuhu

Suliana said...

syima,
tula, sebulan sekali ada je demam.. tinggal lagi 24 je nak sama ngan dia..huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails