Tuesday, June 29, 2010

back to normal life..

Assalamualaikum..

Dah berapa hari blog ni sepi.. mana tuan tanahnye.. kalau ada pun, update kat handphone itu pun kalau dapat wifi free.. hehe.. tu yang blog nampak macam caca marba skit layout ntah ke mana, susun atur ayat pun shorform2 jek.. ok, hari ni dah masuk opis. kira back to normal life. keje banyak sampai nak buat yang mana satu pun tak tahu..

Okey, anak kesayangan ku alhamdulillah, dah sihat.. dah keluar wad pagi semalam. jangan lah aqil demam lagi. minta2 aqil sihat selalu.. risaunya hati ni, Allah saje yang tahu. tiba2 macam trauma plak kalau kejadian jumaat tu berulang lagi.. ni gambar2 aqil masa kat ward. ada yang aku dah upload dalam FB. sama je la gambar nya..

ni masa hari jumaat tu.. sedih je muka aqil.. sian sangat kat dia.

tangan masuk air, sebelah kanan tu nurse bungkus,
takut nanti dia tarik2 yang masuk air tu..

tengah makan bubur. untuk 2 hari dia ok makan bubur, pastu, tak nak dah.. ibu dia yang menghabiskan bubur tu.. kalau korang nak tahu, sedap bubur2 kat sini, aku yang makan.. skrg dah konfius sape yang sakit ni.. hehe..

macam ni punya lauk pun aku selera.. macamna org ni masak, sedap :-)
sayur sawi pun rasa manis..

dah sihat sikit, penat melayan, nak berjalan je, boring duduk dlm bilik.

Okey, aqil bila ibu dia ada seumpama membalas dendam.. asyik menonggeng je kat ibu.. sian anak ibu ni, nanti kalau ibu kena outstation lagi, ibu usahakan bawa aqil sekali yek.. dalam 2 minggu tu, dia asyik demam je, tu yang final dia fit.. kan aku ada cite aku kena kacau masa kat induksi tu kan, ada pakcik ni kasi air tawar, dia kata benda tu ikut aku balik, kena kat aqil..tapi, masa aku balik tu, aku sampai kul 1 petang, balik umah dulu, mandi sembahyang sume.. kul 4 baru amik aqil.. benda dah nak jadi kan. mungkin ada hikmah di sebalik nya. Allah lebih mengetahui segala nya..

Destinasi ke Subang tu sebenarnya untuk menghantar servis pam spectra aku tu, bawa kawan aku punya sekali.. tadi baru hasben ku hantar ke Histopoint tu. Kata orang tu, dalam mesin tu dah ada bakteria sebab pernah masuk susu.. tapi susu tak lalu situ, angin dia je lalu.. haii.. may be sebab ni ke aqil selalu demam? sebab ibu tak prihatin nak jaga kebersihan barang2 ni sume? lepas ni, ibu akan lebih cerewet ye sayang..

Aqil minum susu Anmum Essential masa ibu tak de, di samping susu stok ibu pun ada. tapi lagi 2 hari ibu balik, dah licin.. taik dia ketul2 keras, hitam or kelabu.. lepas ibu dia balik, taik dia back to normal.. aku tak supply dah susu tu.. selagi aku boleh pam, aku pam la.. okey, macam dah panjang je cite ni. nanti bab susu ni aku cite entry lain eh.. ok.. daa.... wassalam..

6 comments:

Sharinginfoz said...

alhamdulilah aqil dah ok.....

ARNA said...

Yeyeyeyey
Aqil dah sihat. Aqil demam sebab ibunya tiada. ibunya asyik rindu kt aqil, tu yg aqil pun rindu sampai demam. Kak su melantak bubur anaknya... anaknya makan apa??

Suliana said...

nana,
aqil tak mo mkn, dia makan yang merepek2 je, roti la, nugget la.. sian bubur tu, dah la sedap..ehehehe

Anonymous said...

alhmdulillh, menantu wa dh sihatt............x sabo nak tgk gambr2 die yg ceria n latest lagi.........mitak2 aqil sihat2 selalu........

Kaseh NazLieza said...

tsentuh btol klu tgk ank2 ni sakit..cpt sembuh ea sayang...

myun said...

terima kasih postingannya ya..
salam kenal..
kunjungi juga blog saya fakultas teknik unand

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails