Friday, June 25, 2010

aku dh balik!

assalamualaikum..

Hari ni dah smpai rmh.. Ingatkan dapat main2 dgn aqil. Aqil tak sihat hari ni.dia warded sbb tiba2 kena sawan dlm kereta nak gi subang.. Sian sgt kt ank ibu.dia kejang tp xdela smpai mata tebeliak& kuar buih. Dia gigil2.. Kami dh panik sgt,xtau nk buat apa bila ank fit.. G klinik yg bdekatan & doc suh refer sjmc.sbb dkt dgn klinik.igtkan nak bw blk dkt hosptl ampg,tp jem,takut apa2 jadi, kami bawa aqil ke sjmc..

Doc klnk kasi ubt bntot.tapi xlama tu, dia ceria plak even suhu xturun lg..jln2 kat entrance sjmc tu..pelik la.. Sungguh aku xde pglmn mcm ni.hati ni Allah saje yg tahu betapa sedihnya tgk anak jadi mcm ni.mcm2 fkrn negtif dlm otak ku ni. Nauzubillah.. Jauhkan dr kami..

Aqil..ibu doakan aqil cepat baik.aqil jgnla takutkan ibu&ayah..ibu syg sgt aqil..ibu x sempat main2 dgn aqil lagi..mcm ni aqil sambut ibu balik.. Sedihnya hati ibu,Allah saje yg tahu..

So,mlm 1 blk rmh,ibu tdo di hosptl sehelai spggng. two bed dgn nyamuk yg mgigit2 ni.. Dgn patient sblh yg bising..aqil masuk wad paed..
Hope aqil xde apa2.cuma mlm ni,suhu bdn dia blum reda lg..kwn2,doakn kshtn aqil cpt baik..tata..

9 comments:

syirakhalid said...

semoga aqil cepat baik ye...sian aqil ddgn ibunya...

Mama Qiestina said...

alahaiiiiiiiiiiii aqil..

get well soon sayanggg...sue ko pon kena kuat kay,aku doakan aqil okeee jeekk.dun wori ok?

Dokter faRyn said...

ni sebab febrile fit ni. sawan sebab demam panas. ko kena standby ubat bontot kay sue. kalau demam tinggi, sumbat kat bontot. kalau kena lagi, yang penting jangan panik, ngiring-kan aqil ke kiri untuk elak tersedak. lepas tu make sure alihkan dia ke tempat yang rata dan selamat. then time-kan bape lama dia sawan tu. dah okey, cepat-cepat bawak ke klinik kay.


hopefully aqil cepat baik kay :)

Suliana said...

tq fren..

faryn, haah doc kat klinik pun cakap macam tu, febrile fit.kalau jai lagi, aku akan buat macam tu la. hope tak jadi lagi..

ARNA said...

Kak su, ari tu kan memang aqil dah demam. Agaknya lama sgt dh panas dia naik turun x2 tu yg sampai kejang. tok sah kata baby, kita pun klu demam 2 minggu rasa kejang badan. Anyway, banyak2 kan berdoa yer akak
sy akan doakan aqil sembuh cepat. Amiin

~ujicham~ said...

sian aqil.. demam rindu ibu dia lah tu..

Kaseh NazLieza said...

selamat bergomol2 dgn aqil..ehehehe

Eyriqazz said...

welcome back...kesian aqil merindui mamanya

lily lotus said...

siannya ur lil boy. ly doakan dia cepat sembuh yer..amin. u pun kena jaga kesihatan kay

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails