Monday, May 10, 2010

semangat lobak putih!!

Assalamulaikum!!

tengahari baru nak update blog ni.. dari pagi tadi aku dah membusy kan diri ni.. rasa nak termuntah pun ada bila buat benda yang menekan kepala otak ku ni.. :-) so, sekarang dah settle, tinggal 1 je lagi slide nak kena buat untuk meeting esok.. aku ni keje nye buat slide je la..  daripada power point yang tak berapa nak terer, sekarang dah cekap sikit la. huhu..

Aku dah beli kabel hp yang baru okey.. terbang melayang duit aku, rm 35.. mahal la aku rasa. kalau boleh aku nak yang rm 10 je, tapi tak de di jual..hihi.. tak pela, demi nak transfer gambar aku masuk blog ni, kena berkorban sikit la..

Okey.. menu semalam untuk lunch & dinner :-) walaupun dah ada lauk lain, tapi aku tetap nak masak yang sayur air lobak putih ni.. selalunya aku masak lemak putih, tapi aku celur dulu la sebab rasa dia macam maung sikit.. kali ni, tak celur pun, pure punya rasa lobak putih tu.. tapi, ok la, nak banyakkan susu punya pasal..hehe.. yang ni memang aku sorang je makan, hasben aku rasa sikit je. kalau lemak putih tu, memang laju je..

ok..hasilnya..alhamdulillah.. semalam aku dapat buat stok sebotol lagi.. menambah koleksi aku untuk stok induksi bulan 6 nanti.. tak tahu la sempat ke tak nak kumpul 100 botol tu..huhu. tawakal je la.. Actually, aku boleh je nak buat sekarang, tapi macam "oo..lambat lagi nak pegi" lengah2 dulu..hehe.. kang dah nak pegi, baru sibuk2 nak pam..oo..tidak!! semangat su , semangat!!!

Dan hasilnye hari ni..

Ni agak lewat la pam, sebab ada gangguan dari big bos.. okla untuk bekalan anak ibu esok.. aqil tak sihat hari ni.. cian dia demam semalam. pagi tadi pun panas, tapi dah masuk ubat bontot tu, kurang sikit panas dia.. nak pandai apa la pulak anak ibu ni.. aqil cayang.. cepat2 baik eh..ok,tata!!

8 comments:

mamamuazsayang said...

su masih fully bf lagi yer?

dbalkis said...

keep it up su..congrats..i dah tak merasa nak dapat 100z cam tu lagi waalaupun mkn lobak putih berkoyan2..now sekali pump dapat 5-6oz je..

Suliana said...

mamamuaz,
ye.. fully BF :-)

Suliana said...

dbalkis,
alhamdulillah.. harap2 berkekalan la sampai aqil 2 tahun.. tapi, takut terputus masa nak gi induksi nnti..hihi

ejaMaria said...

sue, kak maria ade simpan lagi longan kering ngan kurma cina... ni pun utk banyak kan susu gak... rebus, minum air dia - sedap... nak? klu nak akak bawak gi opis...

Mama Farra dan Faris said...

uihhh..

guna electric pump ker ?

Suliana said...

kak maria,
tq..umah su pun ada sepeket lagi :-) kasi kat ila suh dia minum gak..hehe

Suliana said...

kak y,

ye..electric pam.. manual pun ada, tapi tinggal kat umah.. standby klu ada apa2 emergency..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails