Tuesday, May 11, 2010

Selamat melahirkan cahayamata kepada ibu2 dan bakal ibu!!

Hai!!

Aku nak sampaikan berita gembira ni!! Telah lahir seorang lagi umat nabi Muhammad ke dunia pada pukul 7 pagi tadi. tragedi 11 mei 2010..hihi.. selamat melihat dunia Muhammad Adli Tsaqis bin Zali seberat 2.87kg di PPUM. Tsaqis mean yang cepat memahami or cerdik, lebih kurang macam tu la..

Ni anak my best fren from sekolah rendah lagi.. Siti Hadijah Sharif.. dah 2 dah anak dijah ni, boy lagi.. sempat aku call dia tadi.. arghh.. walaupun dah lalui pengalaman bersalin ni, tapi bila dengar cerita orang bersalin, rasa aku pulak yang nak terberanak.. dijah cerita, dia bersesak2 nak pegi ke hospital pagi tadi sebab jem kan kat federal highway.. hai, siap diiringi oleh polis traffic lagi ke PPUM. time kasih abang polis. tahu plak dia ye dijah nak PPUM.. kiki..

Alamak, takut plak aku nak beranak lagi..kekeke.. tunggu tahun depan la.. kalau nak anak 2010, tak dapat dah ni, ni dah bulan 5..hehe.. Aku nak gi pulau redang dulu baru nak pregnant balik..hahaha.. nanti nak gi melawat dijah la kalau sempat.. Anak kedua ni berpantang sendiri di Shah Alam, mak nye pegi umrah, after 2 week baru balik kluang.. ok.. nanti kalau aku gi melawat, aku kasi tempek itu gambar Tsaqis ye..

Ramai lagi kan kawan2, kak long, adik ipar, sepupuku  yang sedang menghitung hari ni.. Ok, kepada sahabat2 ku (mamaelly & kak isdafarah) samada bloger atau tidak, selamat menimang cahaya mata. Siap2 la barang nak gi hospital tu. banyakkan baca al-Quran.. Selalu berdoa mudah-mudahan Allah permudahkan bersalin, dapat bersalin normal. Kuatkan semangat, fikir yang positif sahaja, selamat mencium bau darah daging sendiri.. Dan yang penting, selamat menyusukan anak!! dan yang paling last, selamat meneran...waacaaaaa!! :-) aku pulak yang terlebih bersemangat ni ..bye!!

5 comments:

Ilhamny.com said...

selamat meneran???..uwaaaa rasa cam rindu lak nak mengalami saat2 tu..sambil meneran sambil en suami mensupport bahu dkt blkg..'lg sikit,lg sikit, anak kita dah nak kuar dah'...huhuhu

ejaMaria said...

hahahaaa... best kan saat tuh... tak sume org dapat rasa... heheheee

Suliana said...

linda,
ye betul.. tapi bila pikir2 balik, takut plak nak beranak:-)

kak maria,
pengalaman org lain2 kan..hihi

Anonymous said...

rindu saat tu...kuat giler wa genggam tangan iman....sampai kebas2 dia...dan masih terngia-ngia di telinga wa suara suamiku tercinta tu kata...."sikit jer lagi sayang....sayang boleh...."....sambil sebelah lagi tangan dia usap dahiku.....and cium jari jemari yang ku genggam tangannya yg sasa tu....(",)

Farah 'd' Tuan Umah said...

wow.. syahdu, suspen & ngeri pon ade bace :p tq su.. doakan akk yek :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails