Monday, May 17, 2010

nyut nyut nyut!! cite aqil..

Assalamualaikum!!

Selamat pagi semua!! kawan2 sihat?? hari ni ibu aqil macam kureng sihat sikit la.. bangun pagi, rasa macam ada jerawat nak kuar, tapi rasa2 kat muka ni, tak de plak. sebab apa aku kata macam nak kuar jerawat batu, sebab nya dia ada tarik urat mata & telinga.. tapi, tak kuar plak.. ke migrain kecil ni.. huhu.. dah lama tak kena macam ni. selalunya kalau kena macam ni, dua tiga hari baru hilang kesan sakit urat ni.. ke sebab effect service gigi.. huhu.. tak de la effect mana pun, tapi yang penting, air panas & air sejuk tu membuatkan gigi2 aku ni sedikit ngilu.. maknanya lepas ni kena cari ubat gigi untuk gigi sensitif..hehehe..

Ok, pagi ni macam cool je kat opis ni.. semua orang macam senyap sunyi je. hmm.. elok la macam ni sampai ke petang.. kekeke.. seminggu pun tak pe, tapi tak mungkin la. ntah2, jap lagi ada garuda nak melanggar kitorang tak..hehe..

Aqil alhamdulillah.. sihat walafiat dia.. tapi nangis juga la hantar ke taska pagi tadi. ada ke dalam pukul 6 pagi tadi dia ngigau cakap "nanak".. ish ish ish.. apa yang dimimpikan nya tu.. siap gigit2 lagi nenen ibu ni.. sakit gila.. Dia dah pandai macam2 dah sekarang ni..  paling nampak masa nak makan. macam2 cara nak suruh dia makan sebab dia lagi suka nak kacau makanan dia. bagusla niat nya nak makan sendiri, nak sudu sendiri, tapi apa yang masuk dalam mulut tu, tak de!! bersepah kat lantai ada la. ngan atas baju ibu sekali ok.. pandai juga tadah tangan masa nak makan, baca doa makan..hihi

Owh.. aqil juga dah pandai tengok tv. dulu, dia tak heran sangat ngan tv ni, sekarang ni, boleh concentrate juga lama sikit depan tv.. Mood dia pun kadang tak menentu.. kadang ok, kadang suka nak berdukung je. busy body nak tengok apa ibu tengah buat kat dapur tu. so, tengah masak pun, kena dukung dia juga.. anak ibu ni.. makin nak besar, makin banyak karenah nya.. pandai amik hati ibu & ayah.. kadang tu buat muka kelakar dia sambil kerut2 hidung & mata..hehe..lucula anak ibu ni.. ha, lagi satu, kalau nak umpan dia pakai lampin, kena buka video dia masa kecik2 tu baru dia duk diam.. dia tengok je video tu, sampai aku kena caj hp aku hari2..huhu.. tu belum masuk hp kena baling lagi.. dah bengong sikit dah hp ibu ni, kejap2 bertukar warna..

okey la.. dah nak masuk 1 tahun 4 bulan (16 bulan) dah aqil ni. semoga aqil jadi anak yang soleh, mendengar kata ibu & ayah, menjadi orang yang cerdik pandai sepadan dengan nama mu, menjadi anak yang berguna dunia & akhirat.. nanti kita cite lagi k.. tata!!

kalau adik aqil girl, macam ni ke rupa dia??
hehe..


11 comments:

ejaMaria said...

ya ampunnn... Luqman pun ade pose ngan tudung cam ni... tak publish je... hehehe

ARNA said...

amboi dh brangan nk anak perempuan ke kak su? hehehe

Suliana said...

kak maria,
hehe.. saje tayang.. gambar ni dah lama masa kat kluang hari tu

Suliana said...

arna,
memang nak anak pompuan pun lepas ni.. hihi

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

oo..baru pandai tgk tv eh..huhuhu
rafiq suka tgk tv sbb masa pegnent ibu dia suka giler tgk tv kot..wekekke

eheheh nanti if dpt bb gurl camtula kot upe deme..:-D

SiNoMoSa said...

salam ngah,

ekeke..apa plak ko pakai kan tudung si aqil tue? soleh ke solehah nanti? ahaks!
aqil tue busy bosy ikut sapa eks? hikhik jgn marah gurau je..
kesian tipon ko..takpe kat Pertama Kompleks banyak lagi, siapkan je laa ongkosnya buk..hikhik..daa!!

syirakhalid said...

comelnya aqil;p

Suliana said...

rose,
haah.. baru berminat ngan tv.. okey la tu, kang takut berebut nak tgk katun ngan ayah dia plak.hehe..

Suliana said...

kak shim,
yela, menurun mak dia la gamaknye..kuikuikui..

tepon tu je la satu2 nye yang tinggal. ada video akak & nana lagi nak capture gambar kat sogo.. suka aqil tgk video tu..hahaha

Suliana said...

syira,
mekacih :-) apa2 yang tersirat dalam blog akak ni, anggap secret antara blogger je la yek..hehehe

syirakhalid said...

beres. sama la kita ye kak. huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails