Thursday, May 6, 2010

makan mi segera dalam baldi??

Assalamualaikum!!

Pagi ni macam malas pulak nak gi breakfast, lapo tapi ntah..tak de geng nak gi mkn..huhu..sian aku, kawan2 aku sume belum masuk opis lagi.. jap lagi ada la tu orang ajak ek :-)

Tadi, masa on the way nak ke opis, aku memang suka dengar Hotfm ni.. topik pagi tadi pasal kenangan makan mi segera .. ada ke diorang ni makan mi segera dalam baldi.. eeii.. geli benar la aku dengar.. ni mesti budak laki yang punya keje.. kan ke baldi tu lokasi nye di toilet, di tepi2 kolah, tak rasa geli ke makan dalam tu.. pengotor betul la..

hasben aku pun buat gak benda macam tu kat hostel dia.. aku plak tak pernah dengar la kes macam ni kat sekolah teknik aku dulu tu. may be aku budak baik kot, tak amik port la pasal benda2 ni..hahaha. Pastu, ada plak yang makan dalam songkok.. ish ish ish.. budak laki ni kalau dah kebulur, memang tak ingat dah nak cari pinggan ke mangkuk ke.. main sebat je apa yang ada.. siap hanger dipatah2kan jadi chop stick.. kalau aqil macam ni dah besar nanti, siap la ibu gi serang kat hostel sana tu.. huhu.. tetiba mak nye plak terlebih emosi..kuikuikui..

Aku masa time sekolah dulu, tak de kot buat benda2 nakal ni.. ntah le, tak ingat sangat, sebab banyak yang baik dari jahat kot..kikiki.. yang aku ingat masa nak ponteng prep, tapi jarang la buat benda ni kecuali ada pakatan beramai2..hihi.. siap nangis warden sekolah.. aii.. teruk betul la diorang ni.. aku hanyala kuncu2 yang paling last sekali..hehe..

Oklah.. actually banyak lagi kenangan manis dan pahit masa zaman sekolah dulu.. tapi yang pahit tu, buang jauh2..kita amik yang manis aje la ek..ok..daaa... selamat hari kamis. SOGO dah start sale hari ni wei.. aku nak pegi, tapi macam dah ada amaran keras je..huhu.. tengok la nanti..see you!!

8 comments:

Cik Yang said...

Salam!!! gelihati juga dengar citernyer. Anak saya pun kes ysng sama.. dah lapar sangat ambil air teh yang panas masuk mee maggi dalam baldi .. tengah makan berdua terasa pula sabun fab.. senyap ajer terus makan sampai habis!!! dah selesai baru komplen.. rasa sabunlah .. Inilah bebudak lelaki...he he he ~~ *_^

Suliana said...

kak yang,

ha, rasa sabun..huhu.. jgn sakit perut sudah.. lawan ngan air teh plak tu.. lagi meletup puerut tu..kikiki

SiNoMoSa said...

Salam Ngah,

Betul laa..
Akk pun dgr pagi tadi..
Adoii geli je dgr..
baldi bekas rendam SD plak tue..
Heran, takkan takde mangkuk ke mug ke?
Songkok?? adoii

Suliana said...

KAK SHIM,
tu la..konon semangat muhibbah la tu..huhu.. ala2 yi sang gitu style makan nye..hahaha

Anonymous said...

ambe kalu mkn megi x suke rendam air panas..kene masok dlm puyut..pahtu buh lade jarung..*kakma*

Suliana said...

kak ma,

sama la..time study je megi rendam..mana nak jupe puyok ni..hihi

Kaseh NazLieza said...

adoyai...mkn dlm baldi...uhuuuu

~ujicham~ said...

ntah le budak laki ni.. asal boleh je.. hee....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails