Tuesday, May 11, 2010

Jalan2 cari makan : Sakura Kristal

Assalamualaikum!!

Kali ni nak cite pasal jalan2 cari makan.. Seronok & menggiurkan bila baca blog yang ada cite & gambar makan2 kan.. Aku kalau baca blog yang ada makan2 ni, terasa macam best nye..melelehnye... Tengok gambar pun dah tahu best.. kadang tu, bagus juga ada entry pasal makanan yang menarik & sedap ni, boleh dijadikan rujukan dan koleksi tempat makan yang best untuk seisi keluarga..hihi..

Minggu lepas, kami makan di sakura kristal di Taman melawati. Actually, aku memang suka sangat restoran ni. dulu, opis lama aku kat area sini.. so, kalau terasa nak makan western, kat sini la tempat yang dituju.. Hasben aku pun kadang tu mengidam nak makan kat sini. Oleh kerana kami dah pindah jauh sikit, so tak leh la makan selalu.. nak pergi weekdays tu memang berkira juga la sebab korang tahu je la nak rempuh MRR 2.. tak kira siang ke malam, sesak aje..huhu..

Mari kita lihat apa yang aku order..

bread & butter puding.. kalau tak silap aku la nama dia macam tu..
waiter tu tnya " akak nak lepas makan ke sekarang?"
aku: "hmm..nak sekarang jugak!!"
punyala kebulur dah lama tak makan..
ish..manis betul.. sakit tekak aku..
harga RM 8..

yang ni memang kegemaranku.. grilled lamb chop dengan sos black pepper!!
arghh.. sedap nya dengan lemak2 daging tu kan.. baru makan kejap,
macam dah sakit kepala la plak.. kambing kan..
tapi, memang best la.. harga rm 20++ kot..

 
aku:  abg, amik gambar sayang jap
suami:  eii.. kecoh la minah ni. cepat.. teett..
lazat nye.. :-)

ha.. gambar laki aku makan apa, tak dapat nak snap la.. sebab macam dah comot je pinggan dia tu. dia makan chicken chop.. aku tak rasa pun, sebab aku tahu aku punya lagi sedap..kikiki.. aqil?? aqil makan apa yang ibu & ayah dia makan la.. lagi suka dia jalan2 kat situ, sampai ada akak tu pun suka tgk gelagat dia..hihi.. okeyla.. tu je nak share.. kalau korang nak cari tempat baru untuk makan, leh la singgah di sini.. (aku promote free ni, kerja amal) hihi.. harga nya standard western la.. tapi, boleh la sekali sekala nak makan time dapat gaji tu kan.. ok..tu saje.. tata!!

7 comments:

ejaMaria said...

sue, sekali pandang cam ulao je tengah melingkau kat depan mulot tuh... huhuhu...
sue... gambar makanan jgn la edit hitam putih... tak nampak menyelerakan! hilang seri die weh...

Suliana said...

kak maria,
tu tulang kambing tu.. sedap sangat..
ha'ahla.. macam tak cun je kan gmbr lamb chop tu.. tak pe, next time kasi seri la gi eh :-)

Me_Lina said...

ehhehehe nanti den terjah lak... kena lalu mrr2 ka...? adeh laki den blacklist mmr2 ney...

Suliana said...

kak ena,

ye.. kalau tahu jalan nak gi jusco alpha angle tu, ha..jalan tu la, memang kena redah la mrr 2 tu, melainkan lalu DUKE ke, dari arah selayang ke..hihi..

Anonymous said...

nak ajaklah iman pi situ nanti....dah x jauh dah dari rmh kami...wa tgk tak best lah sue edit2 gambr....jadi kabur....even yg aqil pi birthday party....suka tgk gambar2 yg biasa....lg clear...

suliana said...

thanks to support suliana....im eyma asst mngr at sakura mlwt..thanks sbb promote free....about bread n butter puding we already upgrade dat puding according to customer comment...and ur 2nd choice lamb chop its a higher demand from customer....~most of the lady customer like it very much....thanks to support us n if u visit us again,want to belanja u n try our choc valcano.....hehehehehe....~

Suliana said...

hi eyma!!

tq sudi singgah. mujur tulis yg baik2.. hehe.. anyway, sakura mmg best! nak banje?? ok, tgk muka saya betul2.. kang saya dtg sakura lagi, cam betul2 ok.. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails