Wednesday, April 21, 2010

tips of the day :-) tips la sangat..

Assalamualaikum..

Tamatlah sudah kursus saya selama 3 hari..alhamdulillah, dapat juga sedikit sebanyak ilmu untuk membantu memahami kerja ku.. Oww..aku memang tidak ditakdirkan untuk minum tea ok..tea o, tea susu ke, nescafe ke. semua menyebabkan aku angin.. banyaknye kentut2 aku dah dua hari ni.. haha..tensen jap..nak sembahyang pun terkepit2.. lemah2 badan aku bila minum air2 ni sume.. kadang2 tak pe..jangan selalu..

cite tentang anakku, Aqil masih lagi akan berkampung di rumah makcik ku di seri gombak. Maybe minggu depan baru masuk taska balik kot. Sebabnya, rashes dia masih lagi kelihatan di kaki dan tangan. kang kalau aku hantar ke taska tetiba ada plak budak lain yang berjangkit, aqil juga yang disalahkan..

Okey, setiap kali aku pergi kursus tak kira di hotel ke, hq ke, aku tetap akan meluangkan masa untuk memerah susu. Tugas ibu tidak berakhir di rumah saje ye aqil sayang.. ke opis pun ibu masih lagi menjalankan tugas sebagai seorang ibu mithali :-) Menyandang 3-4 beg semata2 membawa perkakasan susu mu sayang.. berbanding dengan orang lain hanya membawa handbeg cantik, melenggang kangkung..hihi Orang kalau tak kenal ibu, mesti dia tertanya2, banyak nye beg dia bawa :-)

Kursus yang sekejap2 ni tak pe, boleh bawa ice pack 3 bungkus dalam cooler bag untuk tempoh penyejukan selama 12 jam. yelah, kat kursus mana kita nak jumpa peti ais melainkan kita baik ngan makcik kafe atau petugas hotel untuk tumpang susu jap..hihi.. aku tak pernah buat begitu, belum time terdesak lagi.. Ok, lokasi mengepam mesti la di surau.. Sebelum aku pasang siap2 peralatan aku tu, test dulu plug point tu, berfungsi ke tak..huhu. jenuh juga kalau pam kat surau hq, hanya 1 je plug point yang ok.. kiranya, aku macam halangan sikit la orang nak lalu lalang..tapi, mujurla ibu aqil ni comel aje..masih ada ruangan untuk orang lain lalu..kikiki

Ok, semasa tengah pam tu, cover2 line sikit.. yelah..kalau tak de orang, tak payah la terbongkok2 sangat nak cover baju tu kan. Of course yang ada di situ semua perempuan, tapi tengok aku macam la aku ni alien..hmm..diorang ni tak pernah tengok orang pam susu ke apa?? ke jakun or sedikit kagum ngan aku perah susu?? ke tengok pam apa aku pakai??hmm..kadang2 tu macam tak selesa plak bila orang tengok2 ni.. pandangan mata pun boleh tahu positif ke negatif..(jahat tul firasat aku ni)..hihi

Dan hasilnya bagaimana?? hmmm.. Oleh kerana jadual pam yang tak konsisten, sepatutnya pukul 10 pam, tapi ni dah terlajak pukul 1, hasilnya ada drop sikit la.. but, it's better than nothing, right?? Oww..aku sekarang ni, kalau pam lewat tak de bengkak2 susu dah. Tapi, kalau teringat kat aqil tu, let down reflect tu mesti datang. tapi tak basah macam dulu.. under control :-) hmm..bila la nak ada perasaan macam tu lagi ek..

Okeyla.. panjang dah cerita ni.. aqil tengah tido, tapi rengek2 gak..ngigau apa la plak ni..hmm..nak join abg mkn mcd plak..bye!!

p/s: tadi ada 'orang tu' terbakar bakul sampah umah aku. nasib baik tong sampah kat luar.nasib baik juga hidung aku ni terbau asap. kalau tak, ada yang motor tak de tayar separuh. Buangla lagi puntung rokok dalam bakul sampah. *angin satu badan*

2 comments:

Sharinginfoz said...

baguslah dah habis kursus.. hmm sure banyak kan kerja menanti... he he he

MaS PuTRi said...

hmm apa yg suliana tulis ni berguna utk saya satu hari nanti.. thanks =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails