Monday, April 12, 2010

plan untuk bulan september.

Assalamualaikum & hai to all!!

weeiiii..korang korang korang.. *excited mode* korang dah tengok kalendar tarikh2 penting tahun ni.. tarikh penting apa kejadahnye?? hihi..dasat tul mulut mak ngah nih :-) tarikh hari raya la.. tahun ni jatuh awal september..10 september 2010.. lagi 4 bulan gigih nak simpan duit ni..

Ha?? dah ada plan ke belum nak pakai baju apa tahun ni?? korang dah siap2 dah beli kain ke, jahit baju ke?? aku awal2 lagi dah ada 3 pasang..1 beli siap dari reka embun (tak amik lagi ni), 2 pasang lagi belum hantar tempah.. nak jahit sendiri, takut tersalah, kain sutera pulak tu.. kang ada yang kuar air mata darah nanti..huhu

Untuk suami tercinta dan anak kesayangan ku.. baju kaler apa tahun ni?? tahun lepas, biru gelap..tahun ni, ibu ada baju warna turquoise, hijau ke coklatan and merah ke'pink'an.. so, nak kaler apa?? pink la nak?? warna faveret ibu tu..  tapi, ayah aqil kata, tak payah buat baju melayu dia.. baju raya tahun lepas ada lagi.. apa kelas pakai baju tahun lepas, nnti dalam gambar baju warna same plak. baik cut & paste je gambar tahun lepas tu..huhu. lagi pun, kita ni baru tahun ke 3 kawin, abg tu mana la ada baju melayu sgt..huhu.. tambah koleksi sikit la.. lagi satu, anda yakin seluar baju melayu itu masih muat? balik try test :-) 

Lagi? tahun ni raya kat umah baru..so, ada langsir baru ke?? tak de kot.. tunggu aku belajar jahit langsir ngan mama dulu..hihi.. langsir yang ada ni pun, belum puas ditayangan umum..chewahh.. nak menunjuk la plak.. tak dela.. bukan cantik sangat pun nak tayang kat orang tuh.. asalkan umah aku ada langsir pun, jadila..

Sebelum apa-apa, bajet nak raya dah prepare ke?? *sambil blink2 mata ku* tak de lagi la.. camana nih.. kena kumpul duit dari sekarang ni.. hihi.. kena pandai2 korek sana sini sikit. tu anak baru sorang, kalau dah 2 3, camana tuh.. nak harapkan bonus, tak tahu la ada ke tak.. tapi, rezeki tu ada di mana2..lebih2 lagi ada anak ni, orang kata murah rezeki..kan kan kan?? ok.. bye!! selamat hari raya..eh tetiba la plak..kiki..

baju apa aqil nak pakai nanti ek?? :-)

4 comments:

Ejamaria said...

Sue, posa ganti dah abis??? ;)

Suliana said...

uppsss... tahun lepas tak de tinggal puasa!! yeayyy!! :-)

angah said...

wahh su, dh smpai psiapan raye ni yek.. btol gak su ek, pejam celik tnggl 4++ bln nk raye & i.Allah time tu akk sefamily dh ber3.. yeahaaaa... akhernya, i.Allah my dream come true nk smbut raye ngan baby sndri :p

haa sebot psl prsiapan ni cam akk pon mst kene smpan awal2 gak ni, plan2 dh la nk blk kedah thn ni, kalo dulu bajet bj be2, ni i.Allah be3.. hi3x sronoknye (tbe2 ase cam dh sambut raye skrng)

pa pe pon, kalo 4++ nk raye, maknenye akk ni lg 2++ nk due dah.. wawawawa b4 pk psl raye, akk kene pk nk smbut baby lu la nmpaknye ek hi3x

Suliana said...

kak is,

selamat membilang hari :-) su doakan akak selamat bersalin ye..

yela, nnti raya bertiga, lagi seronok..pengalaman baru..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails