Thursday, April 29, 2010

macam2 hal :-)

Assalamualaikum..

Dah 4 hari aku tak update blog!! woohoo..busy yang amat ye kawan2.. ni aku baru nak tarik nafas sikit ni..Satu  lagi, laptop ku juga ada problem. adaptor rosak plak tu.. nak nanges rasa bila on, tak mau nyala.. bukan nangis sebab tak leh main FB, tapi sebab tak leh wat keje @ homework!! argghh.. alhamdulillah, hari ni dah settle dah benda2 tu sume.. tapi tak tahu la kalau miss 'x' tu nak benda2 lain lagi.. ayat yang paling tak boleh terima dan tak suka dengar "DAH SIAP DAH??" siap apa benda nya, arahan kul 5 petang, nak siap esok pagi.
 
Ha, ni ot aqil sape nak bayar ni?? buat pertama kali nya aqil dah kena caj ot semalam.. rm 6 ko.. padahal lewat 20 minit saje. yang aku tak hantar aqil 4 hari tu, ada ditolak??eii..dah berceramuk dah entry aku ni..tapi yang penting, saling berkait antara satu sama lain.
 
Ok, berbalik pada laptop ku tu, dah terbang rm 90 sebab tukar adaptor.. apa ni yah, high maintanance la laptop batman ni..huhu.. apa kata ayah kasi note book ayah tu..hihi.. best plak bila aku pakai notebook ayah aku tu..even kecik, ok plak aku rasa, letak atas riba pun tak de masalah... nanti nak kumpul duit la nak beli 1 :-) ayah beli rm 1300 HP..
 
Semalam, aku gi tesco betulkan laptop tu.. di samping tu juga, laki aku ni nak tukar hp dia, sebab hp lama dia tu dah pekak. sape yang pekak pun tak tahu la. tapi memang sakit jiwa kalau call, dia tak dengar suara kita. aku rasa berbakul2 la sumpahan pada orang yang menelefon tu ;-) penting juga hp sekarang ni, bukan gajet mewah lagi, tapi satu keperluan.. best nye ada hp baru. nak trade in yang lama pun berapa sen je cina tu nak amik..kalau nokia tinggi juga kot orang amik, ni sony, rendah je bila trade in..
 
Anak kecil ku bagaimana?? alhamdulillah..sihat ;-) semalam dia jalan2 kat celah2 rak tesco tu. mula2 tu aku ikut gak dia, pastu tak larat nak ikut dah, aku biar je.. tiba2 cari punya cari, tak jumpa.. hati dah berdebar2 ni macam orang gila jap. rupanya dia ada di celah kotak2 periuk nasi nak amik bola kat celah tu..huhu..aqil aqil..buat ibu berdebar je..muka dia time tu dah nak nangis sebab tersekat kat celah kotak2 tu..
 
woit..podacit..kabel telefon tak bawa la plak..kalau tak boleh upload gambar..ok la, bye!!!

2 comments:

~ujicham~ said...

tu baru bape hari bz.. aku berbulan2 bz nih.. nk cari keja lain.. tensen ah..

Suliana said...

uji,
cepat update form spa..gomen nak amik lagi pekerja ni!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails