Tuesday, April 6, 2010

jom makan: my asam pedas shop

Assalamualaikum!! Hai!!

Malam sabtu yang lepas, kami gi Tesco nak shopping barang dapur sikit.. alang2 shopping tu, mesti lah nak mengisi perut yang lapar ni. yelah, peti dah kosong, tak de apa nak dimasak..lebih2 lagi dah gaji, makan luar la..haha..tak gaji pun kadang tu makan luar juga, malas masak punya pasal..

First time aku gi makan kat tempat ni.. tempat mana tu?? haa.. MY ASAM PEDAS SHOP (linda onn, i promote nih..cait, ingat linda onn baca ke blog ibu aqil ni..) dah nama kedai asam pedas, tentu2lah kami makan nasi lauk asam pedas.. asam pedas ayam.. fuuhhhh.. terangkat sangat ko.. aku ni bukanlah peminat fanatik asam pedas. aku pun tak tahu asam pedas mana yang orang kata sedap gile babas tu kan.. nak kata orang johor, mak aku orang ganu. masak asam pedas style dia la.. ayah aku orang johor, pandai juga menilai asam pedas yang sedap ni.."ayah, nanti datang kl boleh gi kedai linda onn ni, sedap tau:-) ayah belanjer..hihi..

nak habis dah baru nak snap.. cukup untuk 2 orang..

Semalam, kami pegi lagi kedai ni.. cadangan suamiku..dia ni tak minat pun asam pedas.. tapi dah cuba kedai linda onn ni, eehhhh, dia pulak yang ajak aku.. mesti la sedap kan kalau dah sampai macam tu..segan juga aku sebab datang time kedai dah nak tutup dalam kul 10..mesti la orang pun dah tak de. akak kedai tu mesti cam punya muka kami anak beranak ni..hihi.. datang dalam jarak masa yang dekat.. mesti dia ingat kami ni, sepasang couple ngan anak kecik tak reti duk diam..hehe..
ni la budaknye, mesti nak naik atas meja..
duduk la elok2 sikit sayang ...

Haa..lagi apa tau yang best.. sambal belacan dia.. makan
 colek2 je ngan kacang botol tu.. sape ada
resepi sambal belacan yang best??


Harganye, oklah.. mampu milik tapi nak makan tiap2 hari agak pokai la yek..hihi.. ingatkan dapat jumpa tokei kedai, tapi kak linda dah balik awal la..okey.. nak tahu kat mana kedainya, di area tesco ampang tu.. senang je..gambar linda onn tengah makan cili terpampang besar kat situ.. sedap sekali..nanti leh datang lagi.. ok..tata!!

12 comments:

Diarihatiku1976 said...

fuhhh.. byk kali ada lalu sana.. tapi kaki ni belum ada kesempatan nak pijak masuk.. ahahkss...

Anonymous said...

ujg minggu nanti nak ajak papa n alisya pi sana....(tp, ujung minggu ni x ble, coz ari sabtu wa ada gotong-royong kat sek...huhuhu)...tp, try pujuk ari ahad...kalau tak, next2 weekend

p/s: pakai broadband mmg slow skit compare streamyx...broadband ni kena ikut kaw mana yg clear...coz iman guna streamyx laju sgt compare broadband celcom wa...huhuhu....so, su kena sbr...

Anonymous said...

sambal belacang moktok la sedak..*kakma*

Ilhamny.com said...

slalu tgk kedai nih, tp takut nak masuk..takut mahal dan x berbaloi..mahal tak..??semangkuk asam pedas tu brp..??

Suliana said...

kak linda,
satu set ada nasi, asam pedas, air sirap, sambal belacan, ulam2, telur mata = rm 14.90.. semangkuk tak tahu la pulak berapa..tapi boleh ala-carte.. tak mahal kot, sekali sekala pegi tak pe:-)

Suliana said...

kak ina,
try la makan, best tau (tekak saya la..)..hehe

Suliana said...

azwa,
pegi jgn tak pegi :-)

broadband su dah laju dah, may be pasal baru format laptop kot..byk virus..

Suliana said...

kak ma,
camana ek rasa nye?? dah lupa la..sambal belacan kak yah & kak ti sedap gok:-)

Nozie Yusof said...

kalu harga mampu milik buleh la try gak. selalu rase nk masuk tp x masuk2 gak

isk isk isk

sebelah tue ade kedai baby kan..heheh

Suliana said...

NOZIE..
ye kedai baby ada..twin baby..sebelahnye KK Home deco:-)

Erin Rashid said...

aku nengok blog dia
tesco shah alam pon ada branch dia
teringin gak nk try walaupon aku ni laki bini
bukan penggemar asam pedas
tapi tak mencuba rugi plak kan?

EJAU said...

As Salam...
Tuan puan dijemput untuk mencuba Asam Pedas Johor di kedai saya pula di Seksyen 20 Shah Alam... Sebarang pertanyaan bileh whatsapp / call saya di talian 012-3950044. Kehadiran tuan puan semua amatlah di hargai...

#asampedasquali

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails