Friday, April 9, 2010

jom bersukan!!

Assalamualaikum...

Hari jumaat datang lagi.. cepatnye masa berlalu kan..stress punya stress, dah hari jumaat.. minggu ni terasa penat sangat.. may be kurang stamina.. chewah..mana nak datang stamina tu?? lately, aku dah kembali makan vitamin2 safwa health tu such as multivitamin, fish oil & calcium & vitamin d (kak shim kasi, tak habis lagi, dah setahun lebih..heee)

Bercakap pasal stamina ni, aku ni kategori orang yang kurang bersukan.. dalam setahun ni, aku rasa tak pernah lagi aku berpeluh kerana bersukan..hehe.. teruk kan?? bukan masa setahun ni aje, lepas beranak memang tak ber 'sport' lansung la.. masa bujang2 dulu, ada la.. gi jogging kat tasik sri gombak ngan cousins. Kalau kat opis lama tu, petang2 gi jogging ngan kawan2 opis kat atas bukit kat tamana melawati tu.. dapat elaun jogging lagi..hihi..

Punyalah lama tak bersukan.. teruk tak orang macam aku ni?? Bukan sebab aku ni memang kurus kering tak payah jogging, tapi sebab nak sihat.. Kalau dulu, time sekolah2 ke, kat u ke, aku tak suka la main netball ke, apa yang penat2 ni aku kureng gemar.. lagila aku tak reti main.. yang aku reti main ialah lari2, lompat2 tu aku suka la:-) senang cite, olahraga ok la kot.. tapi tak de la menang nye.. congkak ke, teng teng ke, ok gak..hehe..

Ok, kesimpulan dari cerita di atas, aku nak SOGO gi cari seluar track..ha..tengok, suar track pun tak de. ada la, 1.. tapi tu zaman uitm la..laki aku pun nak kena belikan gak.. tu pun sorang, tak suka benda2 sport ni..huhu.. tapi dalam tv dia tengok plak.. abg, kena jogging pas ni, baru boleh kempis perut tu..hehe.. kasut sukan pun tak de..boleh ke lari pakai selipar je:-) selipar pun aku takde, yang ada hanyalah kasut keje, yang tu lah dibawa ke hulu ke hilir, sampai lunyai.. sian tak kat aku?? *motif?* nak perabih duit ke?? lari!! :-)
sekadar gambar hiasan: kredit to mr. google

3 comments:

Ejamaria said...

Ibu... Aqil pun nak suar ngan kasut jogging.... nnt camna
Aqil nak jogging ngan ayah n ibu? takkan pakai baby shoes tuh...

hehehe... wakil suara Aqil tolong perabis duit ibu...;)

~ujicham~ said...

ntah le ek.. bila dah kawen mcm takde masa nk sukan.. bz wat aper ek????

Suliana said...

kak maria,

ada ke saiz kasut sukan aqil..hihi.. tunggu besar sikit la, kasut yang ada ni pun boleh pakai lari2..hee..

uji,
aku tau ko buat pe..hihi..sukan gak tu..huahuahua..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails