Friday, April 2, 2010

hari ini, aqil bercerita!!

Assalamualaikum acik2, auntie2, pakcik2, uncle2 di luar sana..hari ni aqil yang tulis entry ni..caya tak??kuikuikui..

Salam hari jumaat.. Ibu aqil kena juga update entry hari ni walaupun masa tidak mengizinkan.. sebab, nanti esok dah hujung minggu, bersawang plak blog ibu aqil ni.. hari isnin belum tentu ibu dapat update blog..nanti ada orang windu nak baca blog ibu aqil nih..hehe..

eee...kawan2 ibu dah dengar berita kematian pelawak kita tu, uncle din beramboi tu.. sekejap je kan dia sakit then terus meninggal..nak masuk hari jumaat plak tu. semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya.. Tu lah, ibu dah banyak kali pesan kat ayah aqil..even dalam umah pun, makanan kena tutup..ni biar je terdedah then makan/minum lagi selagi tak nampak buih2 kebasian tu..eii..tak cenonoh la ayah aqil ni.. taik cicak jatuh dalam air kopi pun tak perasan tau..

Okey2..kawan2 ibu nak tahu ke aqil dah terer buat apa?? aqil dah pandai bawak keta tau..hihi.. sekarang ni, aqil suka main stereng keta.. kalau pegi shopping complex tu, mesti aqil nak main keta goyang2 tu..ni gambar aqil..
tak leh main selalu, satu keta rm2...membazir ibu kata:-)


okey, kita main keta real la kalau ibu kedekut sgt..

Lagi, aqil pun dah pandai tengok tv..dulu, aqil suka main wire belakang tv..sekarang, tidak lagi!! aqil suka kacau ibu & ayah petik2 tv tu.. membuatkan mereka menggelabah cari remote tv yang tak de bateri..haha.. ooww..bila aqil dengar lagu jek, aqil dah pandai joget2..tak kelip mata tengok kartun especially haiwan.. penyayang rupanya aqil ni..

aqil tengok tv ni..ibu snap la gmbr aqil..hehe.

Dalam banyak2 yang aqil terer ni, aqil lum pandai lagi minum air dalam straw.. sian ibu dah belikan aqil botol air yang ada straw tu dengan sippy cup.. tu pun aqil selalu je wat tumpah.. belum sampai masa lagi ke aqil nak pandai minum ngan straw??

ni action je lebih..

Aqil pun suka cakap2 ngan tepon..tapi, bila ada suara, aqil terus senyap..jadi atok, kalau nak dengar suara aqil, meh datang kl ni..

hello!! abg aiman, nak jumpa kat ne?? jgn lupa bawa mainan!!

*motif* tudung baru ibu:-)

 saya juga selalu je tak sihat..uhuk uhuk!! batuk & selsema datang lagi!! berak2 pun tak hilang lagi,..cikgu nursery kata, kat nursery tu sume kawan2 aqil yak2 & muntah.. tapi, aqil masih ada selera nak amam lagi..ok kan?? kalau atuk call, mesti tanya "aqil demam lagi" yelah, aqil selalu demam kan.. sebulan mesti sekali demam..


okelah..penat dah aqil bercerita..nak ido dulu!! cantik tak baju baru aqil?? pilihan ibu mesti yang omei2 ajer..tata!!salam sayang, mmmuuaahhh..

4 comments:

Sharinginfoz said...

macam2 aqil boleh buat sekarang ni kan.. bertambah ceria le dia kan....

E-mail Akan Pupus????

Sedap Ke Makan McD????

eyriqazz said...

makin hari makin comel bakal menantu iman ni...hik3..

Anonymous said...

ooo...papa pun berkenan nak amik aqil jadi menantu...ingatkan mama jer...jd, ibu...jgn bagi aqil ngorat pompuan lain tau!!..mama n papa alisya babap nanti...cerdik bakal menantu mama nie....

cepatlah sue beli laptop...ble ari2 update blog n kita chatting bile free..hihi..

p/s:- rasa mcm nak order/krm tudung kat sue lah...cantik2...berkenan yg itam ni..n yg biru ada berlian aritu

Suliana said...

ahahaha..ok mama & papa alisya, sila isi borang..kikiki..

su pun tak sabar nak beli laptop baru ni, nak masuk broadband sekali:-) tapi hasben asik bz je, tak sempat nak usha kedai laptop..

haa..nnti su buat entry pasal tudung la plak.2nd entry k..wa blh pilih la yang mana kenan, boleh je su tlg belikan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails