Saturday, April 17, 2010

demam campak lagi!!

Assalamualaikum..

Buat pe tu kawan2..sihat ke?? ibu & ayah aqil sihat jek.. Ingatkan nak lipat kain tadi, tapi internet ni laju plak, terus tersangkut depan pc ni..hihi.. Hari ni, bab kain settle, semua dah clear. tinggal nak lipat aje lagi..sape nak tolong?? meh sini aku nak kasi upah..hihi.. Aktiviti hari ni ialah mengemas rumah.. dan, buat kesekian kali nya, aku mop umah yang dah lama tak mop.. sebab aku rasa dah bersih kot..hihi..

Hari ni dah masuk hari ke 3 aqil demam on & off..hari pertama demam aku gi bawa klinik, dapat ubat demam & selsema. hari kedua, tak demam lansung. hari ni, jeng jeng jeng.. aqil naik campak la.. ni dah kali kedua dia kena demam campak..dulu, masa raya demam panas kat kluang tak baik2.. rupanya, campak dia nak kuar.. tengok entry ni.. macam lagi teruk yang dulu jek.. kali ni bintik2 halus sangat..
nampak tak?? dah naik ke muka, tapak kaki sume la..
ok, close up skit di perut.. buncitnye perut aqil..
baru lepas makan ni..

Heran gak aku nape dah kena, kena lagi.. ubat sapu yg dulu ada lagi.. so, kami tak bawa dia gi klinik lagi la.. bagi minum air kelapa, sapu air asam jawa kat kepala & kasi ubat demam & selsema tu.. hope aqil cepat baik yek..kalau aqil tak baik lagi, camana ibu nak gi keje isnin ni.. dah la ada kursus 3 hari plak tu.. ayah ke nak jaga aqil?? rasa macam tak caya je.. nanti aqil kena marah je keje nye.. balik2 suh aqil tido kalau aqil ngamuk2. huh.. org laki mmg mcm tu.. tgk la aku gi kursus induksi nanti camana.. hantar aqil balik johor la.. eh, tetiba membebel plak :-)

okeyla..aqil ni tengah tido pun jeles ngan ibu nak berblogging pun tak leh.. asyik ek ek ek je dari tadi.. ooo..lupa nak cerita.. tadi, baby sitter aqil yang lama call aku.. katanya dia rindu kat aqil, teringat2 aqil bila tengok gambar2 lama aqil..huhu.. sian plak kat makcik tu.. aku pun teringat gak kat dia, cuma tak berkesempatan nak singgah ulu kelang je..nanti su datang bawa aqil ye cik..  

Okey.. selamat malam semua!! bye!!

5 comments:

Ejamaria said...

la... siannye aqil
Sue, aqil belum amik cucuk MMR ke, yg akak tau vaksin ni utk campak sekali, lagi satu campak mmg bole kena berulang, chicken pox je yg sekali seumur hidup... chicken pox pu ada vaksin dia - yg ni fungsi utk cegah dari kena chicken pox, klu dah amik sblum kena so mmg tak akan kena langsung ;)

Ilhamny.com said...

tihah dulu pun kena dua kali..mak linda bg dia mandi ngan air daun bambu,,dan sentiasa sapukan ubat yg mcm bedak sejuk tu..pe ntah namanya..leh beli kat farmacy..

Nur Hasyimah Mahasan said...

campak ni memang tak kira masa n tak kira brape kali nk kena...pe pun yg penting aqil cepat shat..

Suliana said...

kak maria,
dah amik mmr tu.. nak buat camana kena lagi..hihi..ni campak yg halus tu..bukan yang chicken pox tu..hihi

Suliana said...

linda & syimah,

time kasih :-) doakan aqil cepat baik.. tak jumpa plak kali ni daun semambu tu.. pakai lotion calamine je..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails