Wednesday, April 14, 2010

bagaimana pam di opis??

Assalamualaikum..

Tengahari ni saya makan zinger burger sahaja di opis..hee..tak de kawan nak ajak makan, so, saya tapau aje lah.. sedapnye, rasa macam tak cukup je satu ni.. :-)

Okey, hari ni saya nak cerita sikit la pasal halangan saya untuk mengepam hari ni.. actually, bukan halangan, kesukaran & kemaluan..ehehe.. saya ditempatkan dalam bilik sementara kat opis. yang sebenarnye bilik ni untuk pangkat tinggi je. tapi, sebab floor yang saya duduk ni akan ada pengstrukturan semula, so, saya di sumbatkan ke mana-mana sahaja tempat yang ada kosong.. dapat la saya merasa duk dalam bilik yang tak de la best mana..

Kebetulan pula, mendapat arahan untuk ditempatkan bersama dengan staf saya, seorang lelaki.. macamana saya nak mengepam ni?? dia tahu saya mengepam susu anak saya. so dia faham. saya pun kena cover line sikit la. mula2, niat nya nak menyorok bawah meja untuk pam, tapi dalam masa yang sama, nak kena buat keje juga kan.. so, saya pam juga la sambil mengadap pc.. so, apa yang saya buat, saya letak la beg saya yang banyak2 tu, tinggi2 depan saya.. as a retaining wall ..hahaha.. ada ke patut 'org tu' kata nape tak pam kat bilik air je..hmm..korang rasa sesuai ke pam kat bilik air..kalau bilik air tu macam toilet jusco yg bersih ada sofa bagai, ok gak..
ni la beg saya yg banyak tu.

itu, nampak ada jantan di situ??

hmm.. saya rasa dia tak nampak kot.. tu lah senang guna pam spectra 3 ni.. nyorok dalam baju, pastu pam je la, orang lain pun tak perasan kecuali mereka peka dengan bunyi pam atau gelembung baju saya..haha..
hmm..hasil untuk pagi tadi, kurang memberansangkan..hilang 3 oz.. may be banyak keje kot.. may be juga pagi tadi saya minum milo ais. malam pun tak banyak air yang saya minum. i think i've sore nipple coz aqil like to bergayut time tido malam & bila pam, agak sakit.. petua utk ibu yang BF, kalau nipple tu sakit, korang leh sapu titisan susu ibu tu di sekeliling nipple and tiup2 kasi kering.. ada juga jual creme mcm bepenthen & cocoa butter kat farmasi utk baik kan dia..

okeylah..tu je coretan saya untuk hari ini..tata!!

10 comments:

Nozie Yusof said...

ala same je tektik kita..pam kat tempat sendiri. sy siap buat aksi berani mati, tadek cover2 dh. rendahkan kusi to the max pastue pam la nyot-nyet.
org sebelah nie konpem tau dh ape la nozie nie buat.
production sudah kurang la sue..isk isk isk isk

Suliana said...

nozie,
sama eh??hihi..tadi tgk kat giant, cap apa air kurma + longan tu?? tak de pun.. kat area air2 tin tu kan?? kita ni time susu kurang baru la nak cari booster, masa tgh byk, tak de plak nak maintain mkn sume2 tuh..huhu

Ejamaria said...

Sue, pegi pam surau kejap... bukan lama pun... lagi satu, kakak ipar kak Maria ada ambik ubat homopati utk banyakkan susu, ok gak sbb tak mahal sangat n senang nak makan...

Nozie Yusof said...

itu lah..mase mule2 dulu byk, sy beli smpi 6 tin. sekang nie tak ada plak. naseb 2 je kalu ada, itupon yg kat dlm fridge tue.
brand seasons..try carik tempat lain kalu ade. jus kurma power root dh try? byk la plak

rihana said...

aduss sape bagi idea pam kat toilet tu? toilet tak bersih maaaa... susu tu untuk diminum. baby lak tu.. ish3 tak patut, tak patut..

Anonymous said...

ummmm....sedih...tak ble join...coz, x bf/pam2 nie...
apepun, cantik beg pink sue tu...wa berkenan....

Erin Rashid said...

jgn pam kat toilet sue..
mcm ko mkn dlm toilet atau minum
ko suke ke?
iyeeekk!
beb, nnt aku dpt baby baru
nk beli pam baby
harus aku rujuk ko ok

Miz Nini aka Miss Lala or Mis Cha (Banyaknyer :p) said...

sy tau sape bg idea!!! tetttt...sy juge brade disitu utk menjadi saksi pendengar...sabau yer...k.su retaining wall anda berkesan ye..kak eja...keje kak sue byk..tidak sempat ngepam di surau....lihat ngepam sambil bekerja..pasti aqil pandai...kui3

@iney123 said...

tengah2 xde keje ni br la sempat nk belek2 blog akk sak bf ni.huhu.dulu dh bce sbnrnye tp xlalui lg, masuk n kuar je la yg di bce 2.hik3.

nk ty la kak.xleh ke minum milo ais?susu akan kureng ke?n g 1, air ape yg bli kat giant 2?ape nme die yg beno2 nye?nk bli gak la...;)

Suliana said...

Aini, air longan+kurma tu smpai skrg akak xjmpa.hihi, try la cari brand season. Pd akak, apa2 mnmn berais xelok utk bf mom.tkut susu jadi keju.hihi.akak bekorban mnm bali suam or air2 pns je waktu breakfast..mmg byk kena korbankan utk ank2 ni, tkut dia kembong.mnm air holik dan jg cereal sgt membantu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails