Tuesday, March 9, 2010

sekarang tak boleh lenggang kangkung lagik!!

assalamualaikum!! lamanya tak menulis dalam blog ni.. jadul kerja sekarang sangat sibuk. Dulu, boleh la rileks2 goyang kaki, sekarang tak boleh dah macam tu..hari ni baru ada peluang untuk tulis something. mesti banyak entry menarik yang korang2 tuliskan..ada yang sempat baca, aku baca la..hehe..sempat lagi tu..baca je boleh, nak tinggal jejak pun kadang2 tak sempat.. yelah, kalau nak menulis blog ni, kena ada mood, tak leh rushing, nanti ntah apa2 je yang aku tulis nanti..

dah masuk minggu ke 3 okey hidung aku stil sok sek lagi..tapi, kali ni, aku dah dapat rasa makanan dah. sebelum ni, jangan harap la nak rasa, makan untuk isi perut je.makanan yang best2, nanti dululah, kang rugi tak dapat rasa. tu lah, nikmat rasa & bau Allah bagi dah kena tarik sementara.. Dah 2 klinik aku pegi, semalam dah MC..siap dapat injection kat montot nak kasi lega selsema..boleh la berkurang sikit..tapi, aku nak baik cepat, dah lama selsema ni..huhu..

Tadi, baru je balik dari hospital..follow up telinga aqil..alhamdulillah..dah kering telinga dia..lubang telinga dia tu sebesar jarum je..dah tutup pun.. pas ni, mandi kena hati2..telinga tak leh masuk air, nak minum susu kena tinggikan sikit bantal..no swimming pool okey. By the way, aqil demam la..dah 2 hari..nak tambah gigi lagi kot.macam nak kuar je gigi bawah dia tu 2 batang, means gigi aqil akan jadi 8 batang.. mulut pun dah macam bertih jagung.. ni sebab dia demam je, senyap sikit.. dia lagi aktif berjalan sekarang..maklumlah, dah dapat kaki..tapi jalan macam orang mabuk gak..hehe..

ni muka masa belum demam..

hari tu kan, kitorang gi makan mcd kat umah tu.. rupanya, si budak tecik ni dah pandai nak main mainan budak besar..dia teringin nak main mainan kat mcd tu..huhu..aku pun bawa dia pusing2 situ..seronok nampaknya.. sampaikan makan pun tak nak, asik menoleh ke situ je..

boleh pegi sendiri ke tempat mainan tu..

eii..dapat juga merasa panjat tangga ni..

nak juga main gelongsor tu..

haa..dapat pun..suka dia..

nak main lagi..

tak boleh..jom balik..aqil kecik lagi.. nanti kita datang lagi..

okey la..tu jelah perkembangan kami anak beranak..chewah..perkembangan aku & aqil je!! ayahnye?? badan je kembang..haha..ayah aqil on diet ok..malam saje..selamat, tak yah aku masak malam..huhu..dia juga dah potong rambut ala-ala tentera.. masa lepas potong tu, aqil pun macam pelik je tengok ayah dia..hehe..ok ok ok..nanti kita sambung lagi.. hari ni, kalau jadi aku buat marathon nye entry..haha..nanti kamis bos dah balik outstation dah..tak sempat nak lenggang kangkung..huhu!! bye!!




4 comments:

Ejamaria said...

patut la lama sue senyap...

suhaida shukor said...

uu geram nye aqil neeyyhh. anyway. ingat ke sape la yg tolong pegang aqil tu. upenye abg zaki. nazar apa rambut botak

Suliana said...

kak maria..
buzy!! :-(

Suliana said...

ida,
nazar apanye..rimas dah rambut panjang..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails