Tuesday, March 30, 2010

promote blog??

Assalamualaikum..

Hari ni aku tak tahu nak update apa :-) so, sorrylah kalau aku merapu lagi. ehh.. lupa nak habaq mai.. tadi pagi, aku dapat msg dari kawan aku yang tengah out station tu.."su, kawan ko yang blog dia huney hubby tu masuk paper la" oww ye ke..tetiba jek, aku dengan lagak kepochi, terus aje search dalam  berita harian online.. Tahniah yek kat yatt. korang2 pegi la berblog walking ke blog nya kalau nak tahu dengan lebih lanjut.hihi..

Bercakap pasal ke 'glamour' an berblog ni, dia bergantung atas individu itu sendiri.. Dulu, masa aku mula2 nak wujudkan blog aku ni, heboh juga la aku duk promote atau senang cite, kasi tahu kat orang la yang aku ada blog, meh le baca..hihi.. aku letak kat shout out friendster saje. pastu, aku kasi via email la (kan ada kan kat setting tu). Itu masa mula2 nak suruh orang kenal blog kita ni..

Pas tu, lama2, bila dah ada yang meminati dan jadi follower blog aku ni, aku pun mengurangkan list name nak send kat email tuh..sekarang ni, kalau tak silap aku, aku email kat Lah and kak long je (sebab diorang lebih suka baca email dari blog aku ni..apa daa..) may be diorang sibuk kot nak godek2 internet...

Aku belum berani lagi nak letak kat face book.. hajat hati tu nak juga promote kat fb, tapi, aku rasa aku tak mampu lagi nak dengar kritikan atau ejekan orang yang suka2 nak kutuk2 ni..aku tak suka kutukan. sape yang suka kan.. pujian suka la..haha..so, lebih baik aku silent kan diri ni..sape yang tahu, tahu lah.. jadi, tak delah orang satu JKR ni tahu pasal diri aku.. so, let's the secret be a secret.chewah..tah mana2 peribahasa la.. so, aku amik jalan tengah..yang sedang sedang saje..yang penting kita gembira..(mode lagu iwan dangdut)

Kadang2 tu kita main tulis ikut sedap je, tanpa disedari ada yang membaca dan terkena batang hidung sendiri.. tu yang aku kurang gemar sebab nya nanti dia patah balik kat kita.. oleh itu, berhati2 adalah perkara utama dalam penulisan blog..okey..sampai sini sahaja..tata!!

cape yang ngata2 ibu aqil ni..babap kang..

ada aqil kisah??

yang penting, ibu pakai tudung baru..hehe..

10 comments:

Anonymous said...

cantik tudung sue...frust x sempat pi beli masa balik kg iman aritu...huhu...suka jenguk blog sue...setiap ari akan buka...frust tgk kdg2 jer sue update blog...tp, fhm...sue sibuk...

p/s:- sue keraplah sikit update blog...suka tgk gmbar 'bakal menantu', aqil....hahaha...hot n seksi!...:-)

p/s:- auntie ani salah sorg peminat aqil tau!!..x puas tgk gmbar yg time seksi tue...(nasib baik, alisya x pandai buka laptop sndiri lg...:-) )...bykkan lg gmbr aqil, trutama time nmpak gigi!

Suliana said...

ye ke slu tak update blog?? macam selalu je update, tapi tak de la mcm iman, sehari 2 kali..hehe.. nanti la su ada pc sendiri, aktif kan skit la berblogging ni..hehe

oo..suka tgk aqil ye..ok, akan diperbanyakkan lagi cerita pasal aqil..bila wa nak tunjuk blog wa tu??iman kata dah ada, tunggu masa je nak annouce..hihi

MaS PuTRi said...

kita pon suka baca blog suliana.. tak tahu sebab apa hehe.. hari-hari bukak.

sama la, saya pon lom sedia lagi nak hebahkan blog ni kat Facebook. tunggu la bila dah berjaya/femes baru la takde org berani nak perli2 kan?? huhu

Sharinginfoz said...

hmmmm tak payah glamour2 le.. sikik2 aja cukuplah....

Jom Carrefour Express

Nombor Kat McD???

Erin Rashid said...

aku baca blog ko ok je
relax la.. sape tak suka blog ko
wat bodo je
anggap je ko menulis utk suke2
blog ni ibarat playgrd kite
kite nk main ke, nak lari ke, nak jalan ke
terpulang pd kite...
yg penting ko gembira udah le

Suliana said...

mas putri,
betul la:-) bila dh femes nnti baru leh hebahkan. time tu jiwa dah kental kan..tak de dah kecik2 hati ni..kekeke..

Suliana said...

mr sharinginfo..
xnak glamour pun, tapi nak dikenali..sama tak??hihi

Suliana said...

erin..
ya betull!! setakat ni tak de lagi kata2 kutukan, tapi takut ia terjadi..masa tu kena terima je la..hati kena kental..kan??

dbalkis said...

saya setuju ngn su..saya pun tak heboh sekampung kat fb coz fb banyak kawan2 rapat, kawan merata2 tempat termasuk kawan2 ofis.tak semua suka nak membaca lagi2 saya dok cite psl anak saya tu..hehe..biarle orang datang sendiri dengan rela hati..kalau ramai yang suke alhamdulillah..kalau tak takpela..yang penting kita blogwalking selalu..kalau ada yang return visit again alhamdulillah..

rihana said...

hihi dialog ngan gambar sesuai hehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails