Monday, March 1, 2010

pernah tak korang merokok kat hidung? telinga?

salam semua & hi!! Malas nye aku nak update entry kali ni.. dengan hidung tersumbat, telinga pun ala-ala berdengung je..aku dah tensen ni, nak masuk minggu ke dua tak baik2 lagi..mana nak baik nye, ubat pun tak makan..so tadi, aku ingat nak gi klinik, tapi klinik tutup pulak waktu lunch.. so, aku just beli vicks yang sumbat kat hidung tu & ubat batuk..

ok, masuk la dalam cerita terbaru hari ni..Korang pernah tengok orang hisap rokok kat hidung?? jangan tak caya, kat hidung ada, telinga pun ada..taraa..........
*



*



*






sempat lagi nak bergambar..
ha..cute tak??hehe..

Actually, kitorang gi uptown kat seksyen 24 shah alam hari tu.. aku ni dah tak tahan sangat dengan kepekakkan telinga dan hidung yang tersumbat ni. Benda ni pakai untuk resdung.. tapi maybe aku ada sikit2 kot resdung ni..memang kitorang family hidung second hand..haha..tak baik..

rawatan ni sume sekali rm 30..hasilnya yang putih2 tu sebenarnya lilin kot tapi dah bercampur2 ngan kuman atau hama resdung tu la..kalau kat telinga plak, kuar macam taik minyak gitu.. yang kat telinga tu, aku dah pernah wat kat spa, best je rasanya..hehe..hasilnya?? ntah, sampai ke hari ni, hidung aku ni sok sek lagi..

stim muka plak..
uptown shah alam..
ni la manusia yangberkobar-kobar bershoping
tengah malam buta tu..hehe..barang yang paling
 banyak dibeli, kasut crocs??

ni adik bongsu aku.. spm tahun ni..gasak ko ler..
chaiyok!!

Aku tak pernah pun gi uptown ke downtown ni..oppss..dulu la pernah, kat damansara tu.. boleh la kalau nak gi shopping barang2..aku tak delah nak membeli2 ni, tak minat..yang aku beli getah rambut 3 rm2..haha..budak aqil tu pun dah tido bangun balik.. sori ye aqil, ibu bawa gi jalan tengah2 malam ni..bukan apa, kalau duk umah, belengas badan ni, panas berbahang..baik kita gi ronda kan..dapat salam ngan akhil hai (uppss..tu laki aku yang bersalam)

okey..daa..babai!!

7 comments:

Ejamaria said...

sue... akak pun hari tu kan kena hidung sumbat cam selsema... berbulan gak tak baik... gi klinik doktor kata sinus baru nak jadi, so doktor bagi ubat makan ngan titis... so far ok, akak masih amik ubat lagi tapi dah lega la... tak la rasa cam sengau2 + pekak2 lagi...

Ilhamny.com said...

salam ngan akhil hai tu x jumpa ke wahida..??dgr kata dia dah berpurdah..tul ke..??ceewahhh sy kalau bab2 gosip nih mmg laju..hahaha

Suliana said...

kak maria,
tadi baru beli vicks tu tak elok lagi ni..tensen tul..ubat titis??macam aqil punya je..hihi

Suliana said...

linda,
tak nampak plak bini dia tu, sorok bini kot..hehe..dia buat ceramah maulud kat uptown tu..

H said...

rawatan resdong??pernah gak...tp macam rawatan kg jer...bt..xtahan bau asap die...elergic..

~ujicham~ said...

kalau tak jalan rawatan tradisional, gi jumpa doc.

fazli said...

hitamnyee mukee..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails