Thursday, March 11, 2010

minggu depan cuti sekolah!! ke mana korang pegi??

halluu!!! hari ni bos cuti..suka tak?? hehe.. apa nak story hari ni??aku pun dah kurang idea nak cite apa.. idea tu ada, tapi macam dah basi.. idea tu kadang2 datang masa tengah masak, basuh kain, lipat kain ke.. macam karyawan juga la kiranye..uppss..terlebih sudah..

Minggu depan dah cuti sekolah tau..korang ingat tak?? so, apa plan korang time cuti sekolah tu?? gi jalan2 ke?? kami sekeluarga insya-Allah akan menghadiri walimatul-urus sahabat kami di terengganu.. tetiba je laki aku macam rajin plak nak gi tengganu ni.. lodging dah free dah (yelah, menumpang rumah sedara mara i yang ramai kat ganu tu, tapi tak call lagi diorang..huhu). cuma nak kena prepare duit minyak jela & tol skit..

Ada orang kata, time anak kecik ni senang nak berjalan..kang dah sekolah, kena tunggu time cuti sekolah baru leh cuti.. tapi tu pun kena amik kira, dia ada tuisyen ke, keje sekolah ke.. sume tu kena bereskan dulu baru leh gi jalan.. tapi, bila anak kecik2 ni, masa tu lah kita baru nak membina hidup kita, dimana wang sangat2 la cukup2 makan.. peruntukan untuk cuti tu JIKA ada kelebihan wang, baru boleh difikirkan..

Aku, sampai ke hari ini, ada tempat yang sangat aku mahu pergi iaitu Pulau Redang atau Pulau Perhentian..konon2 dulu masa lepas kawin, nak gi honeymoon kat situ..tapi, lepas kawin mana ada duit sangat, pastu, aku keje swasta plak tu..nak apply cuti pun takut.. alasan lain, tetiba je aku pregnant, tak leh gi pulau.. pastu, ada anak kecik, husband kata tak sesuai bawa budak kecik ke pulau2 ni nak boat bagai, tunggu besar la..ha??lepas ni, apa plak alasannye?? pas ni kalau aku mengandung lagi, camana nak kepulau?? alasan tu berputar2 sampailah ke sudah aku tak pergi2 pulau..

gambar hiasan: kredit to google

okey..whatever it is..i hope i'll be there one fine day..ohh.. AF 8 dah nak stat weken ni..sayangnye..di mana aku nak tengok tirai AF 8 kalau aku on the way gi terengganu.. tak pela..ada ulangan kot ek.. eeii..tak sabar..ni jelah rancangan TV yang aku tak miss setiap tahun.. bukan la gila hiburan ke apa, tapi tu je bentuk hiburan yang aku ada.. aku tak gi clubbing, dangdut ke apa.. so, tgk tv je la.. (tu pun kena rebut2 okey, nyampah..) oke doke..panjang berjela la plak.. bye!! korang cuti nak gi mana??

13 comments:

Ejamaria said...

eemmm... tak pegi mana... hari tu masa CNY dah abis duit kat Afamosa melaka... ni kena cover balik... huhuhuu

Nozie Yusof said...

selagi buleh jalan, jalan je su..aritue kitorang gamble je bwk fahry g langkawi. tp dlm bag dh ready dh segala mcm pendinding. hee hee..naik bot pon redah je and Alhamdulillah semua selamat pergi n balik..

bile pk2 balik mcm x caye plak

hee hee

Me_Lina said...

hehehhehe kelakar last paragraph tu... kak ena pun ntah bila dpt jejak perhentian tu... plan nak g tioman pun asyik x jd jer... heheheh

Suliana said...

nozie,

dapat juga korang gi berjalan ek..:-P

Suliana said...

kak maria,
tak pe..kumpul lagi duit tu..anak suka, ibu setuju, bapaknye yg pokai..hahaha

Suliana said...

kak ena,
tioman pun best jugak kan..hmm..best nye gi jln2 ni..

Nozie Yusof said...

kalu ikut pakej pon berbaloi-baloi..kalu ade dgr2 pakej yg best grab je
faktor duit juge adelah segala-galanya

MaS PuTRi said...

SIAPA NAK TENGOK SLIP GAJI I??

saya berangan nak pegi indon. nak shopping!

Izan@mamaAdam said...

bestnya gi jalan2..tingin nak gi cameron highland time2 panas ni...

Erin Rashid said...

su
aku tau ko g wedding sape
coursemate kan?
aku pon tak sure pegi ke idak
lupe nk cek schedule aku
ko ada pegi dgn sape2 lagi tak?

Suliana said...

erin,

fakhruddin la..kami anak beranak je..tu pun tak tahu lagi pegi ke idok.. zaki kejap nak, kejap tak nak..hihi..jom la..jalan2..naik keta baru ko tuh..hehe

Erin Rashid said...

confirm ko tak jumpa aku kt sana
ko nk tgk sgt kete baru aku tu
terus kete tuh segan nk show off.. hahaha
lgpon sabtu tu parents aku wat kenduri adik aku further study kt jepung

shazafaris said...

akak, ajaklah en zaki pegi redang or perhentian!! mmg best!!! fiza dah pegi 2 2 tmpt ni, mmg best amat! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails