Friday, March 19, 2010

hari jumaat dah..macam2 cite..

Salam semua!! makan apa tu?? tengahari ni aku makan KFC je.. geng mencekik ku pagi petang menge'date' kan diri. sian aku makan sorang2..kesian ke??hehe.. Dari tempat aku ni, sayup2 je terdengar suara bos aku gelak2 dalam tepon..seronok nmpk?* dengan gaya mulut jahat* haha..jangan la tetiba dia datang tempat aku minta yang bukan2.. ni lunch hour bos..aku tak bisa diganggu..chewahh.. kata cuti, tapi datang plak hari ni..

Pada pendapat aku la, bos pompuan ni macam tak best sikit.. cerewet kan?? membebel bukan main panjang lagi.. nanti2, kalau aku jadi bos *eeii..dah stat berangan la tu* , aku tak nak jadi bos pompuan yang cerewet ni.. Bos lama aku kat AAR tu lagi best, aku respect dia.. cakap sikit je, makan dalam, berjurai-jurai air mata ..haha.."en. azhar, apa kabar?? rindu kat opis lama.."

Ada setengah bos yang kita boleh terima kalau dia marah kenapa.. tapi ada sesetengah bos tu, benda kecik pun nak naik angin macam la besar sangat.. ish ish ish.. keje gomen pun macam ni ke..relaks2 sudah le..ok, stop...kang tak pasal2 kena sound plak aku ni.. 

Apasal plak aku cite pasal bos2 ni..kang buatnye dia baca blog aku ni, naye..tetiba je aku dah jadi macam amisy dah, asyik maki hamun bos dia jek..hehe..jgn marah ye amisy..

Okey2..cite pasal aqil plak..semalam aku EL sebab aqil demam panas..aku dah la tak cukup tido malam tu sebab aqil merengek dari pukul 3 sampai ke subuh..sempat gak aku bersahur..thanx aqil kejutkan ibu bangun sahur..hehe..terbayar juga nazar aku tuh.. so, ada alasan aku nak EL..boleh aku teman2 kan aqil tido sekali.. Alhamdulillah, hari ni beransur baik demamnye..ooww..dia berak cair juga, dah 3 hari..aku bawa gi jumpa doktor, doktor kasi ubat cirit aje.. maybe dia beralih bulan kot..gigi dah banyak nak kuar tu.

baru bangun tido.. sesuai ke aku botakkan rambut
aqil yg dah tak terurus ni??

Aqil kuat merengek sekarang ni.. tensen aku.. nak berdokong je.. aku dah la puasa semalam, walaupun dah sahur, tapi lembik tu macam orang tak sahur.. sejak jadi ibu ni, aku memang lembik aje waktu nak buka tu.. yelah, menyusu badan lagi, habis kuar sume cecair dalam badan aku tu.. sesekali, high pitch juga la aku kat dia.. agaknye badan tak sihat kot.. minta2 la sementara aje perangai dia ni..

Aku rindu masa dia baby dulu.. yang mana, bila time bangun, MESTI senyum aje..mengekek2 ketawa.. sambil mulut dia tu bau susu ibu..hhmm..wangi nye.. sekarang ni?? celik mata je, MESTI ek ek ek dulu.. kadang tu, kena layan mood dia jap, baru la okey..kalau tak, sampai nak gi keje pun, dengan kita2 sekali angin satu badan..
macam ni kan bagus..smile..*7 bulan*

Okey la..sampai sini saje.. kalau free, aku taip lagi yek..bye!! selamat berhujung minggu..

p/s: jom gi mid valley weken ni tengok motherhood expo.. abg, jom!! *paksa ni*

7 comments:

aMiYs said...

hahahaha... sempat ko mengena aku ye... bos aku lain pe'elnya.. aku ckp semedang x betul aje... wakakaka...

Nozie Yusof said...

eh..dh pg motherhood expo lunch tadik.

ermmm

=D

Suliana said...

amisy..
eh sama la..dia aje yg betul nye..

Suliana said...

nozie,
nape, tak best ke??apa ada kat situ??

suhaida shukor said...

tak yah la botak kan aqil.

~ujicham~ said...

kot kot dah nak ada adik...hehehe.

Anonymous said...

sbrlh sue...ada anak mmg macam tu...ujg minggu wa dgn iman skrg pun selalu kena kacau...hehe..coz, alisya suka tido awal,n bangun pun awal...ujg minggu dialh yg kejutkn kami...tp, jgnlh until sue nak botakkn dia lak...alisya pun rambut dia serabai jer..lbh2 lg time bgn tdo...best tak kat motherhood expo?..frustnya tak dpt gi...hu6x...cite lah aper ada kat situ...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails