Friday, March 12, 2010

Dia dah pandai merajuk & jeles!!

Salam semua.. entry kedua ye untuk hari ni..hehe..

Adakah anda tahu?? tak tahu?? anak bujangku dah pandai nak merajuk2 okey.. pantang si ayah membuka pintu atau bangun dari tempat duduk, semua nak ikut..eh lupa plak nak cakap..dia dah semakin intim gitu ngan ayahnya..hehe..Lega skit ibu nye nih.. Tapi, si ayah selalu mengelak juga.. Kalau aqil nangis, dikatakan nak susu.. padahal, si anak itu mahu di bawa pusing2 satu rumah..hehe..pandai ye abang nak ngelat.. Ayah aqil nak kuar rumah pun kena senyap2, tak leh bunyi2 kunci ke pintu berdegang ke..hehe..kelakar..

semalam, dia merajuk.. nangis2, tiba je lari duduk di sudut dinding tepi toilet ni.. aku ingat kan dia nak berak..rupanye tidak..konon2 buat2 nangis di situ, minta perhatian.. "saya mahu dokong"..eeii..tak larat la ibu, asik nak berdokong je.. dia pun dah pandai boring tau.. kalau lama sangat duk dalam bilik, tunjuk pintu, nak kuar..ish ish ish..anak sape la ni..

pastu kan, dah pandai jeles okey.. kalau kami duk rapat2 ke, cepat je dia datang.. tak kasi.. ibu utk aqil sorang je..huhu..camanala kalau ada adik nanti ni..

cepat cepat..nanti ayah tinggal!!

ni ayah kite..kite nak ayah aje!!

budak nakal ni..

semalam, hidung dia meleleh lagi..mula tu demam, pastu batuk pastu selsema..risau plak aku kalau2 telinga dia berair balik. cepat2 kasi ubat selsema.. dulu, aku ignore je ubat selsema tu, tapi sekarang, kena kasi supaya cepat baik.. lagi pun aqil dah setahun kan..dulu ignore sebab, doctor tak kasi sangat baby makan ubat batuk & selsema.. nanti baby tido je, bila dia tido, dia tak menyusu then lambat la demam dia nak baik..

okeyla..semoga selamat semuanya!!uppss..ibu belikan aqil kasut yang bunyi nyet nyet nyet tadi.. hope aqil pakai la ye..sebab budak ni liat tak nak pakai kasut..dah dapat kaki tu, nak laju je jalan nya..ok..tata..

2 comments:

Ejamaria said...

tunggu la, sikit hari lagi aqil akan jeleskan ibu @ ayah dia, mcm Luqman skrg dia saje je cium mama lama2 depan abah dia, bila abah minta gak dia buat donno jer... lagi bengang...

Nur Hasyimah Mahasan said...

samer la cam irsyad...if kita dok dekat...jelesnyer siap kitorg kena pukul lagi..hehehe...
n if dier merajuk...muka mest sembam ke lantai n menangis yang ngada-ngada..hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails