Thursday, February 25, 2010

perabihkan duit !!

Semalam kami dinner di secret recipe (buat2 gile sebab duit bukannya ada sangat).. tekak terasa nak makan benda lain je.. hehe..pasni, puasa seminggu, qada' balik duit yang kuar tu..ada plak macam tu yek.. sanggup mengejutkan aqil yang tengah syok tido..tido apa awal2 tu.. dia memang kena kasi tido pas balik dari nursery, sebab dari pukul 4 dia tak tido..jawabnya, tiap2 kul 6 atau time maghrib tu dia kena paksa tido..tak baik tido maghrib kan.. kalau tak tido, mesti dia mengaruk.. tapi biasanya dia tido kejap je, tak sampai sejam dah bangun balik. kalau penat sangat, terus tido sampai pagi..

Ok, ni yang kami makan semalam.. cuba teka berapa ringgit??cepat2.. kiranya duit makan 6 hari burn kat sini la:-)  
Aqil plak buat pe?? aqil aku rasa seorang yang suka makan. Alhamdulillah, tiada masalah tak nak makan. apa orang makan, semua dia nak ngecek.. tapi, pandai pulak kalau dia tak suka, dia tutup mulut rapat2 tak nak makan dah..kalau dah dalam mulut tu, dia "puek" balik semula.. kat SR ni, bukan reti duduk diam..nasib orang tak ramai sangat.. mesti waiter tu pening nak bersihkan meja kami, paling bersepah sebab aqil tabur2 nasi, tabur2 tisu, tumpahkan air etc etc..

naik atas meja satu kemestian..
tak mo duduk, nak main lampu..
sentiasa menyibukkan diri nak korek & ketuk sana sini.
see, aqil dah makin berat..
ayah aqil pun sama:-)
kena bersikap kejam sikit kalau nak bergambar skrg ni:-)
kan dah kata..susah nak amik gambar..
ni amik sendiri..
ok..duk diam2..cepat snap ayah..

ok dah habis dah:-) bye!!

p/s : perasan tak, iklan nuffnang dah kurang appear kat sini??korang camana?? duit aku pun stone je, minggu ni tak de increment pun.hmm..datanglah iklan..

8 comments:

tifa said...

Tak pe ....makan sedap sedap pun masuk kat perut kita.
Asalkan kita puas hati.
Baru hari tu Tifa buat gila - gila juga , pi makan secret recipe.
Anak Tifa tinggal kat adik :)
Kitorang makan dalam masa 1 hour. Cepat tak
?

Suliana said...

sama lah tu:-) dah kawin ni takleh nak lepak lama2..anak nak tido la, dah tak reti duk diam plak tu..

Ejamaria said...

total sume tu... hehehe mesti bayar ngan note 50kan? paling tidak pun not 10-4 keping... ye... teka betul ade hadiah tak?

Suliana said...

haha..kita mkn sehari bajet rm10 la kak..60 hengget la kak:-) salah, tak de hadiah..kikiki..

MaS PuTRi said...

ya allah.. geram nya tengok aqil naik atas meja tu.. huhu

MaS PuTRi said...

betollah kaka, iklan nuffnang dah jarang-jarang kuar.. nape ek? staf nuffnang belum naik dr cuti CNY kot?

Suliana said...

ntah la mas, minggu lepas dapat rm0.25 je.haha..sadis gile..

Anonymous said...

buas gok mat aqil ning... nati bleh gocoh dgn ammar ..hehehe *kakma*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails