Monday, February 22, 2010

Aqil di ENT

Hari ni aku kursus..esok pun sama.. tapi, kursus tak macam pi kursus je..bos suruh buat kerja juga, sambil perli2 ntah apa2..dah petang ni aku tak boleh pegi kursus balik..arrghhh..ni yang nak tukar unit ni..

Aku baru balik dari Hospital Ampang. Aqil gi klinik ENT tadi..telinga dia masih ber'hingus' lagi.. dah gi cek tadi, doktor kata gegendang telinga aqil ada lubang sikit. tu yang hingus dia boleh masuk kat telinga..sian anak ibu ni.. Tapi, lubang tu akan tertutup sendiri bila dia betul2 kering nanti.. Tapi, akan boleh terbuka balik kalau dia selsema.. aku pun dah tak ingat sangat apa doktor tu cakap. banyak sangat info..hehe

actually, memang baby senang nak dapat infection telinga.. lebih-lebih lagi aqil yang selalu bersin..lagi lah duduk nursery, ramai budak2 yang tak sihat..hmm..nanti kalau ada anak kecik lagi, tak mo kasi duk nursery awal sangat la..sian dia.. kalau nak belajar, tunggu dah besar sikit pun leh belajar juga kan..

so, aqil dapat ubat antibiotik. tapi, dapat ubat yang sama macam 3 minggu lepas..hmm..boleh ke pakai ubat yang sama kalau dia sakit lagi?? tak pelah, hope aqil akan baik..sebab bila dia makan ubat tu dulu, cepat je baik..harap2 akan berkesan juga kali ni..lagi 2 minggu, aqil ada appointment lagi.tadi pun, telinga dia kena sedut sikit ngan doktor..meraung la, apa lagi..

okey..ibu doakan aqil cepat baik ye..jangan nakal2..dari segi pendengaran, still okey lagi tapi tak 100% macam budak yang gegendangnya tak berlubang..agak aku la..hehe..aqil aqil..macam ni lah jadi ibu ni, macam2 kena hadapi.. tapi, satu je persoalan aku.. kita tak leh gi hospital suka2 hati ke eg. nak gi klinik pakar tu main redah je?? mesti ada surat rujukan dari klinik ke apa ke?? nasib baik kawan aku ada doktor kat situ..dapat la aku tumpang kemudahan dia..hehe..


4 comments:

Dokter faRyn said...

kesian aqil.hopefully cepat-cepat baik.

kalau kelinik pakar memang kena ada referral.sbb certain cases je yang perlu consult specialist.kalau tak,nanti bertimbun patient.pakar lari nanti. :)

Suliana said...

ha..aku memang harap ko jawab pun..hehe.. tunggu ko jadi pakar pulak, senang ada kawan doktor pakar ni..hehe..

Ejamaria said...

sabar sue, akak pun dah lalu mende2 ni masa Laila dulu, nnt dia baik tuh... makan ubat ikut jadual ye...

SiNoMoSa said...

salam ngah,

smg aqil cpt sembuh!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails