Monday, January 25, 2010

weken aqil yang best!!

Hi!! jumpa lagi di isnin yang ceria ni.. banyaknye nak story, maklumlah dah 2 hari tak update blog. Hari ahad adalah hari yang penuh dengan aktiviti..penat woo..penat penat pun takpe, seronok..bukan selalu dapat jalan2 macam ni..

Semalam, kami sekeluarga 'terpaksa' outing (bahasa asrama ye), sebab ibu & aqil panas montot duduk di rumah. kalau duk umah bukan buat apa pun. makan tido makan tido.. Ni nak menunjukkan betapa rajin nye ibu aqil masak..hahah..masak ke..tengoklah perut aqil & ayah yang bulat itu.. walaupun ikan goreng..huhu..

Okey, semalam kami gi jusco..Walaupun vitamin "D" takde (mujur orang tu dah bayar hutang..heee) kami gagahkan juga menyelusuri Jusco Wangsa Maju. Banyak pulak barang dapur dah habis. (adalah alasan ibu utk tak masak..hee..) kami kuar dari kul 1 sampailah pukul 6 lebih baru sampai rumah.. Jom tengok gambar2 weken aqil..


aqil naik merry go round di Jusco.. dia takut & nangis..


pas dah pening2 tu, aqil naik taxi plak..1 token RM 1..


sementara ayah derma darah utk kali pertama, kami gi round2 dlm jusco.
ayah aqil darah A, ibu A+..ibu lagi bijak dari ayah..huhu..


aqil pun bosan juga duk dlm stroller ni, so..barang shopping la yg duk dlm ni..
membantu juga stroller aqil ni..hehe


Bila dah petang, aqil gi zoo negara pulak.sape2 yang nak pegi zoo, kul 5 tu kaunter tiket dah tutup ye, tak leh beli tiket means tak leh masuk. Kalau dah masuk tu, kul 7.30 kena kuar dah.. harga tiket untuk orang dewasa RM20 (tu dengan mykad) kalau warga asing, RM25.. budak2 tak pasti la berapa, sebab aqil tak kena bayar..hehe..best la.tapi penat sikit sebab nak kena round zoo. Ada tram yang disediakan, sorang rm2 / rm4..tapi, kalau naik tram, kang cepat plak habis melawat zoo tu..so kitorang jalan kaki..berpeluh gak ketiak ni, siap sunburn lagi hidung aku ni..

Aku dah lama tak main ngan hutan & haiwan ni, jadi rasa macam takut & ala-ala suspen jurassic park gitu..haha..kang tetiba rimau tu makan aku ke..naya..imaginasi tinggi aku ni..hehe..jom tengok gambar lagi..


aqil..bebed.. (bird) zirafah pun bebed juga..


smile..


aqil, tengok kamera kecik tu..(rugi tak bawa kamera, pakai tepon je..)


macam pelik gambar ni..sorang kecik sorang besar..hihi
beauty & the bear..


lembu pun takut ke..huhu..


huuu..selamat dah dari lembu..


bangau o bangau kenapa engkau kurus..


beratnye anak ayah ni ..


ibu nak interframe juga..muka lotih je tu..


kenangan di zoo negara..

Lain kali, bawa kamera besar..ali!!bak kak teh nak pakai dslr tu..kat kluang tak de apa nak amik gambar, kat kl ni ada jugek tempat yang cantik untuk berposing..huhu..sekian, terima kasih..

p/s: ni la entry yang paling byk gambar..

8 comments:

Ilhamny.com said...

larr linda sabtu aritu jenjln jusco..blkg umah jek jusco tu..dok ingat2 nak derma darah gak..tp 'bendera merah' so, xjd larr..si ayah lak mmg takut bab2 darah mendarah nih..
and...penat gilerr kan gi zoo..mmg terembes gak larr beberapa kilo lelemak tu..heheheh

suhaida shukor said...

oopppsss.. saya pinjam dulu ya weekend ini

fazli said...

haha..beli la satu..berbaloi.seumor hidop boleh guna..x membazir ponn..huhu

SiNoMoSa said...

Ngah,

Gambar yg last tue ko suh sp yg ambikkan?
Tak takut ilang tipon tue..hehe

Suliana said...

kak linda,
memang penat..dah la hari ahad, esok keje plak..huhu..sakit kaki, dah la pakai heel..

Suliana said...

ida,
pinjam tu cepat2 pulang..i nak pakai balik ahad tu..huhu

ali,
eleh..tu kan subsidi ayah punya tuh..hak keluarga ok..hohoho..

Suliana said...

kak shim,
suh couple chinese amikkan..dia yang suruh kita amik gmbr dia dulu, pastu, kita pulak amik gmbr..hihi..tgk muka jujur je, ok la tu..

~ujicham~ said...

lawa cina tu amik gambar..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails